Ο εσπερινός στο παρεκκλήσιο της Θεοτόκου των Βλαχερνών στην Κάλυμνο και η ανακοίνωση αποχώρησης από την ενεργό υπηρεσία των 2 παλαιοτέρων Ιερέων (video)

841

Αύριο Πέμπτη 2 Ιουλίου και η Εκκλησία μας τιμά την Κατάθεση της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου εν Βλαχέρναις.

Σήμερα Τετάρτη 1 Ιουλίου απόγευμα, παραμονή της εορτής τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη κκ Παϊσίου συμπαραστατούμενου από τον ιερό κλήρο στο παρεκκλήσιο στο  Μητροπολιτικό μέγαρο της ΙΜ Καλύμνου που είναι αφιερωμένο στην Παναγία των Βλαχερνών.

Η εκκλησία αυτή ανεγέρθηκε επί μακαριστού Μητροπολίτη Ισιδώρου που είχε φέρει και την εικόνα της Παναγίας των Βλαχερνών από την Κωνσταντινούπολη.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία πολλών πιστών ο Μητροπολίτης κκ Παϊσιος ανακοίνωσε την αποχώρηση από την ενεργό Υπηρεσία των 2 παλαιοτέρων ιερέων στην Κάλυμνο.

Του πρωτ.Γερβάσιου Πέτρου εφημέριου στον ΙΝ Αγίου Νικολάου και του πρωτ.Ιωακείμ Μεϊμάρη εφημέριου στον Ιερό Ναό Αναστάσεως.

Δίο Ιερείς πρότυπα.

 Με πολυετή παρουσία και προσφορά στις ενορίες τους και στην τοπική εκκλησία   αποχαιρετούν το ποίμνιο τους που επί τόσα χρόνια συνειδητά, και με αγάπη υπηρέτησαν ο πρωτ Γερβάσιος μετά από 60 και πλέον χρόνια και ο πρωτ.Ιωακείμ μετά από 50 χρόνια.

Μετά τον εσπερινό τελέστηκε τρισάγιο στην προτομή του μακαριστού Μητροπολίτη Ισιδώρου

Δείτε ένα μικρό video από το σημερινό εσπερινό και φωτογραφικό υλικό του Μάμα Χαραμαντά.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός