Πάνδημος η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Ιερομονάχου της ΙΜ Αγίας Αικατερίνης Καλύμνου  π.Θεόκλητου (Μακάριου) Σμαλιού.

3438

Πάνδημος τελέστηκε σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020  στις 4.00 το απόγευμα  η ἐξόδιος ακολουθία του μακαριστού Ιερομονάχου της ΙΜ Αγίας Αικατερίνης  Καλύμνου π.Θεόκλητου (Μακάριου) Σμαλιού.

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Βοθύνων τελέστηκε  η κατανυκτικότατη νεκρώσιμη ακολουθία για Ιερωμένους, προεξάρχοντος του  Μητροπολίτη κκ Παϊσιου και με τη συμμετοχή του συνόλου του Ιερού Κλήρου του νησιού και των μοναχών της ΙΜ Αγίας Αικατερίνης.

Με αισθήματα συγκίνησης και χαρμολύπης πλήθος κόσμου απότισε φόρο τιμής στην μνήμη του και αποχαιρέτησε έναν πανάξιο, υποδειγματικό Ιερωμένο. 

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την Κάλυμνο, τον διέκρινε η σεμνότητα και το πνευματικό και ηθικό του ανάστημα. Ήταν δραστήριος, ακούραστος και η ψυχή της Ιεράς μονής της Αγίας Αικατερίνης με πλούσιο και ποικίλο έργο. Καλλικέλαδος, με βροντερή ,μεταλλική και μελωδική φωνή.

Νεότατος σε ηλικία μόλις 53 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της περασμένης Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» στην Αθήνα

Η ταφή έγινε στο Ησυχαστήριο του Αγίου Κυπριανού στους Βοθύνους

Αιωνία η μνήμη του.

Παραθέτουμε ένα μικρό video του Μάμα Χαραμαντά με όσα μας είπε ο Μητροπολίτης για την εκδημία του Μακαριστού Θεόκλητου (Μακάριου) Σμαλιού

Ο Μητροπολίτης κκ Παίσιος για τον μακαριστό  π.Θεόκλητο (Μακάριο) Σμαλιό
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός