ΠΡΟΣΟΧΗ :Απατεώνες ξαναχτύπησαν στην Κάλυμνο-Καταγγελία από επιχειρηματία για προσπάθεια τηλεφωνικής εξαπάτησης του.

1443

Δεν είναι η πρώτη φορά που απατεώνες τηλεφωνούν στην Κάλυμνο επιχειρώντας να εξαπατήσουν ανύποπτους πολίτες και να τους αποσπάσουν χρήματα πείθοντας τους  να τα καταθέσουν σε τραπεζικό λογαριασμό.

Μία παρόμοια τηλεφωνική εξαπάτηση επιχειρήθηκε σήμερα σε Επιχειρηματία της Καλύμνου. Ο Επιχειρηματίας γνώστης των διαδικασιών ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών δεν έπεσε στην παγίδα του απατεώνα, αντιλήφθηκε τις προθέσεις του και θέλει να ενημερώσει τους συμπολίτες μας μέσα από το kalymnos-news.gr να είναι προσεκτικοί σε παρόμοια τηλεφωνήματα που λαμβάνουν από αγνώστους .

Όπως μας είπε σήμερα το πρωί δέχθηκε τηλεφώνημα από κάποιο άτομο που έδωσε το «Ονοματεπώνυμο του»,το τηλέφωνο και συστήθηκε ως Ιατρός που ήθελε να κάνει κάποια παραγγελία από το Κατάστημα του και συγκεκριμένα για κόλα πλακιδίων.

Μάλιστα ζήτησε από τον Καλύμνιο επιχειρηματία να είναι σύντομος επειδή θα έπρεπε να μπεί στο χειρουργείο.

Το ύψος της παραγγελίας ήταν περίπου 600 ευρώ και ο άγνωστος ζήτησε από τον επιχειρηματία τραπεζικό αριθμό συγκεκριμένης Τράπεζας προκειμένου να του καταθέσει άμεσα τα 600 ευρώ. Όταν του ζητήθηκε που θα παραδοθούν τα υλικά, είπε ότι η παραλαβή θα γινόταν με μέριμνα του από το Κατάστημα στην Κάλυμνο.

Στη συνέχεια ο απατεώνας  είπε στον Επιχειρηματία επειδή θα κατατεθούν από άλλη Τράπεζα τα χρήματα  ίσως χρειαστεί χρόνος τριών ημερών για να εμφανιστούν.

Όμως για να είναι όπως είπε σίγουρος ότι κατατέθηκαν τα 600 ευρώ τον κατεύθυνε με ποιο τρόπο θα έβλεπε την μεταφορά από το λογαριασμό του . Βέβαια από εδώ ξεκινά η παγίδα. Οι οδηγίες που έδινε προς τον επιχειρηματία για τα βήματα που θα ακολουθούσε για να δεί μέσω eBanking ότι πράγματι κατατέθηκαν τα χρήματα οδηγούσαν σε ενέργειες σύμφωνα με τι οποίες ο επιχειρηματίας θα έκανε μεταφορά 600 ευρώ από τον δικό του λογαριασμό στον λογαριασμό του απατεώνα.

Άμεσα ο επιχειρηματίας αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απάτη και ενημέρωσε αρμοδίως.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός