Σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Ιερομονάχου της ΙΜ Αγίας Αικατερίνης  Καλύμνου π.Θεόκλητου (Μακάριου) Σμαλιού.

1945
Από τα Φετινά Θεοφάνεια(2020) στα Βλυχάδια

Σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 στις 1.00 το πρωί με το πλοίο της γραμμής μεταφέρθηκε στην Κάλυμνο από Πειραιά, η σορός του μακαριστού Ιερομονάχου της ΙΜ Αγίας Αικατερίνης  Καλύμνου π.Θεόκλητου( Μακάριου) Σμαλιού.

Την σορό συνόδευαν η μητέρα του Ελευθερία Βάλλα Σμαλιού και ο αδελφός του π. Κωνσταντίνος Σμαλιός.

Πολύς κόσμος, αδέλφια, συγγενείς και φίλοι ανέμεναν στην προβλήτα του λιμανιού για να αποτίσουν φόρο τιμής στην μνήμη ενός πανάξιου και υποδειγματικού Ιερωμένου.

Η σορός μεταφέρθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Βοθύνων και τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου και ώρα 4 το απόγευμα, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Βοθύνων Καλύμνου ενώ η ταφή θα γίνει στο Ησυχαστήριο του Αγίου Κυπριανού στους Βοθύνους.

 Ο π.Μακάριος άφησε την τελευταία του πνοή χθες Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 ,πρωινές ώρες, εορτή της Παναγίας Θεοτόκου των Βλαχερνών σε ηλικία 53 ετών στο Νοσοκομείο του Αγίου Σάββα στην Αθήνα όπου νοσηλευόταν.

Ο μακαριστός Θεόκλητος ( Μακάριος) Σμαλιός ήταν το 3ο παιδί από τα εννέα της οικογένειας του αείμνηστου Μανώλη Σμαλιού και της Ελευθερίας Βάλλα Σμαλιού.

Απόφοιτος της Αθωνιάδας Σχολής αφιερώθηκε από πολύ νεαρός στην Ορθόδοξη εκκλησία μας.

 Ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την Κάλυμνο, τον διέκρινε η σεμνότητα και το πνευματικό και ηθικό του ανάστημα. Ήταν δραστήριος,ακούραστος και η ψυχή της Ιεράς μονής της Αγίας Αικατερίνης με πλούσιο και ποικίλο έργο.Καλλικέλαδος,με βροντερή ,μεταλλική και μελωδική φωνή

Τα θερμά συλλυπητήρια στην μητέρα του Ελευθερία και στα 8 εν ζωή αδέλφια και αδελφές του(Γιάννη, Άννα, Μαρία, Νικόλα, Σάββα, Ραφαήλ, Ειρήνη και π.Κωνσταντίνο)

Ο Ιερομόναχος της Ι.Μ Αγίας Αικατερίνης Καλύμνου π.Θεόκλητος (Μακάριος) Σμαλιός από τον εσπερινό στον Άγιο Ανδρέα στην Κεφάλα Καλύμνου στις 12 Δεκεμβρίου 2019

Ο Ιερομόναχος της Ι.Μ Αγίας Αικατερίνης Καλύμνου π.Θεόκλητος (Μακάριος) Σμαλιός.