Στο λιμάνι της Καλύμνου το υπερσύγχρονο Άκαμπτο Πνευστό ταχύπλοο Σκάφος (R.I.B.) που παρέλαβε το Λιμεναρχείο (video)

3117

Στο λιμάνι της Καλύμνου βρίσκεται από την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 το υπερσύγχρονο Άκαμπτο Πνευστό ταχύπλοο Σκάφος (R.I.B.) που παρέλαβε το Λιμεναρχείο για τις επιχειρησιακές του ανάγκες .

Πρόκειται για το δεύτερο σκάφος από τα δέκα, που παραλήφθηκε από το  ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ μέσω της εταιρείας κοινωνικής προσφοράς “ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ” και συγκεκριμένα του ιδρύματος Ωνάση και αποτελούν δωρεάν της Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών 

Τα σκάφος τύπου Leiftur 1100 Cabin Patrol της εταιρείας RAFNAR, ισλανδικής σχεδίασης και ελληνικής κατασκευής. Το ολικό μήκος τους ανέρχεται στα 11,55 μέτρα, φέρουν δύο (02) εξωλέμβιους κινητήρες συνολικής ιπποδύναμης 900 ίππων με δυνατότητα επίτευξης μεγάλων ταχυτήτων.

Έχει μεγάλη ευελιξία, δυνατότητα προσαρμογής βαρέως οπλισμού, φέρουν κλειστό χώρο διακυβέρνησης με αντιβαλλιστική προστασία και συστήματα επικοινωνιών – επιτήρησης τελευταίας τεχνολογίας, ενώ η σχεδίασή, επιτρέπει την πλεύση κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός.Το ταχύπλοο σκάφος είναι ήδη έτοιμο να αναλάβει επιχειρησιακή αποστολή.

Δείτε το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr που ετοίμασε  ο Μάμας Χαραμαντάς

Στο λιμάνι της Καλύμνου το υπερσύγχρονο Άκαμπτο Πνευστό ταχύπλοο Σκάφος (R.I.B.) του Λιμεναρχείου