Συνέντευξη τύπου από το βραβευμένο σκηνοθέτη Σύλλα Τζουμέρκα για τις προεργασίες ταινίας που θα γυριστεί στην Κάλυμνο.

1094

Σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 πρωί, στο Ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου με αφορμή την παρουσία στην Κάλυμνο του βραβευμένου σκηνοθέτη Σύλλα Τζουμέρκα και συνεργατών του δόθηκε συνέντευξη τύπου.

Η Πρόεδρος  της Δημοτικής Επιτροπής Πολιτισμού Ρένα Μαγκάκη και ο Ειδικός συνεργάτης σε θέματα Πολιτισμού Δρόσος Ταυλάριος  μαζί με τον γνωστό βραβευμένο σκηνοθέτη Σύλλα Τζουμέρκα αναφέρθηκαν σε ταινία που θα γυριστεί στην Κάλυμνο αλλά και στις προεργασίες που ξεκίνησαν.

Να σημειώσουμε ότι ο Σύλλας Τζουμέρκας βρίσκεται στην Κάλυμνο μαζί με τρεις γνωστούς από τηλεοπτικές παραγωγές ταλαντούχους ηθοποιούς. Την Ελένη Στρίγγου τον Κώστα Ξυκομηνό και τον Θάνο Τοκάκη.

Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς από το Δρόσο Ταυλάριο και Ρένα Μαγκάκη το λόγο πήρε ο Σύλλας Τζουμέρκας που μεταξύ άλλων είπε:

Βρισκόμαστε στην αρχή της έρευνας για μια ταινία που θα γυριστεί αργότερα μετά από 1-2 χρόνια. Τώρα βρισκόμαστε σε επίπεδο εργαστηρίων και ανάπτυξης του σεναρίου της ταινίας, της υποκριτικής, των σκηνογραφικών ,των ενδυματολογικών.

Η χαρά μας στην Κάλυμνο είναι ότι μπορούμε να δουλέψουμε αυτά τα πράγματα, υπάρχει μια Θεατρική Ομάδα ,που είναι καλή, μεγάλη ,ζωντανή, εξαιρετική και μοναδική στην Ελλάδα.

Θα κάνουμε μία έρευνα για το Δωδεκανησιακό ιδίωμα ,θα προσπαθήσουμε να βρούμε μία βάση γιατί η ταινία θα έχει πολλά στοιχεία εποχής. Θέλουμε να κάνουμε μία ταινία που να έχει και την τέχνη και την ακρίβεια της και να είναι σωστή,

Η ταινία θα είναι συμπαραγωγή με το Onassis Culture.

Στη συνέχει απάντησε σε ερωτήσεις:

Είπε ότι ο τίτλος δεν είναι ακόμη γνωστός, είναι ακόμη νωρίς. Οι ταινίες όπως γνωρίζετε έχουν κάποια μυστικότητα. Θα είμαστε φειδωλοί.

Το Σεπτέμβριο θα γίνει εργαστήριο υποκριτικής και κινηματογράφου και θα εμπλακούν και μαθητές.

Η ταινία δεν θα είναι αποκλειστικά με του σφουγγαράδες, θα έχει στοιχεία και από άλλα νησιά, θα είναι ένα ευρύτερο έργο, θα αναφέρεται σε πολλά επαγγέλματα, διαφορετική ζωή, η ταινία θα έχει ένα ευρύτερο άνοιγμα σε πολλά πράγματα.

Στη συνέχεια ο Σύλλας Τζουμέρκας παρουσίασε τους 2 ηθοποιούς και συνεργάτες του Κώστα Ξυκομηνό και  Θάνο Τοκάκη που μαζί με την Έλλη Στρίγγου συμμετέχουν στο εργαστήρι με τα σεμινάρια με τη Θεατρική Ομάδα Καλύμνου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr μεταξύ των ηθοποιών που θα συμμετέχουν στην ταινία είναι: Μαρία Διακοπαναγιώτου, Έλλη Στρίγγου, Όλια Λαζαρίδη, Θάνος Τοκάκης, Κώστας Ξυκομηνός, Γιάννης Βασιλλώτος κα

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

3-7-2020 Συνέντευξη τύπου στην Κάλυμνο με το βραβευμένο σκηνοθέτη Σύλλα Τζουμέρκα