Συναγερμός στην Κάρπαθο για κρούσμα καθώς 74χρονος Ελληνοαμερικανός που επισκέφτηκε το νησί, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

750

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κάρπαθο, καθώς 74χρονος Ελληνοαμερικανός που επισκέφτηκε το νησί, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το MEGA, ο ηλικιωμένος είχε φθάσει στο νησί πριν από 10 ημέρες, μέσω πτήσης tsansit, καθώς οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ παραμένουν υπό απαγόρευση.

Κατά την άφιξή του στην Ελλάδα, υποβλήθηκε κανονικά σε τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν αρνητικό.

Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα ένιωσε αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό, με αποτέλεσμα να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Κρήτης.

Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο 74χρονος ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι ο 74χρονος διέμενε σ’ ένα χωριό, κατοίκων περίπου 150 ατόμων.

Όπως είναι φυσικό αμέσως σήμανε συναγερμός στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, καθώς ο ηλικιωμένος είχε έρθει σε επαφή με αρκετούς συγγενείς του, με την ιχνηλάτηση των επαφών του να έχει ήδη ξεκινήσει.

Ανακοίνωση του Δήμου Καρπάθου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου αναφέρει τα εξής:

Επιβεβλημένη η τήρηση των προληπτικών μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό:Από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καρπάθου.

Στις 30/06/2020 το ΚΥ Καρπάθου διαχειρίστηκε ασθενή ως ύποπτο κρούσμα κορονοϊού, σύμφωνα με το ιστορικό του ασθενούς και τα κριτήρια του ΕΟΔΥ. Πληροφορούμε τους πολίτες ότι η διαχείριση του περιστατικού έγινε σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα του Covid 19 (ατομικά μέτρα προστασίας ασθενούς – ιατρικού προσωπικού, αεροδιακομιδή με ειδική κάψουλα σε Νοσοκομείο αναφοράς).

Από το Νοσοκομείο αναφοράς όπου νοσηλεύεται λάβαμε την πληροφορία ότι σε τεστ ανίχνευσης, ο ασθενής παρουσίασε αυξημένο ιϊκό φορτίο και θεωρείται επιβεβαιωμένο κρούσμα. Την διαχείριση του ασθενούς, την ιχνηλάτηση, τις κοινωνικές επαφές κλπ την αναλαμβάνει η Πολιτική Προστασία.

Συνεπώς,παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού μας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να τηρούν τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα

Πηγή: megatv.com