Αρνητικό σε κορωνοϊό το τεστ του 17χρονου που μεταφέρθηκε από Κάλυμνο στο Ηράκλειο με ελικόπτερο σε ειδική κάψουλα.

1994

Ενημερώθηκε το Νοσοκομείο Καλύμνου, σήμερα Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 απόγευμα,  ότι το δείγμα για τεστ covid-19 που είχε ληφθεί από 17 χρονο Γάλλο και είχε σταλεί για έλεγχο βγήκε αρνητικό.

Επίσης αρνητικά ήταν και τα δείγματα που είχαν σταλεί από το Νοσοκομείο για 2 Ισπανούς που βρίσκονται στο νησί για διακοπές.

Να σημειώσουμε ότι ο 17χρονος Γάλλος ,που βρισκόταν στην Κάλυμνο είχε προσέλθει στο Νοσοκομείο επειδή αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα. Οι θεράποντες ιατροί έκριναν ότι θα έπρεπε να διακομιστεί σε Νοσοκομείο με ΜΕΘ.

Σήμερα πρώτες πρωϊνές ώρες έγινε η έκτακτη διακομιδή από την Κάλυμνο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο Ηράκλειο μέσω ΕΚΑΒ με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Για προληπτικούς λόγους και στα πλαίσια των προβλεπομένων πρωτοκόλλων λήφθησαν όλα τα μέτρα από το προσωπικό,ενώ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο εντός της ειδικής κάψουλας αρνητικής πίεσης. Επίσης λήφθηκε και δείγμα για τεστ covid-19

Το γεγονός της μεταφοράς του με την ειδική κάψουλα ,θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για κρούσμα κορωνοϊού με αποτέλεσμα να υπάρξουν σχετικά δημοσιεύματα από ΜΜΕ της Κρήτης και των Αθηνών που δημιούργησαν σχετική ανησυχία.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός