Για μια ακόμη φορά η χωματερή Καλύμνου καίει και καπνίζει(video)

539

Μπορεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Χατζηδάκης μόλις το περασμένο Σάββατο 1 Αυγούστου 2020,από τη Σαντορίνη να ανακοίνωσε ότι οι 14 ΧΑΔΑ στα νησιά του Νότιου Αιγαίου έως το 2022 θα κλείσουν ,όμως για την Κάλυμνο το διάστημα αυτό είναι πολύ μεγάλο.

Δευτέρα σήμερα 3 Αυγούστου 2020 και η χωματερή Καλύμνου καίει και καπνίζει για μία ακόμη φορά.

Όπως κατέγραψε ο φακός του kalymnos-news.gr σήμερα μεσημέρι για μία ακόμη φορά αντικρίσαμε ένα απαράδεκτο θέαμα που δυστυχώς συχνά πυκνά συμβαίνει, με πυκνούς καπνούς που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες λόγω εποχής δημιουργούν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει παράλληλα με την κατάθεση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων(ΜΠΕ) και την επίσπευση τω διαδικασιών για το νέο ΧΥΤΥ, να τρέξει το θέμα της ανακύκλωσης που θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, να σταματήσει το κάψιμο των σκουπιδιών και να προβαίνει στην ταφή ανεξάρτητα της δαπάνης και του προμήθειας χώματος μέχρι να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Η υπομονή του κόσμου  δικαιολογημένα έχει εξαντληθεί και οι όποιες ανακοινώσεις και δηλώσεις δεν αρκούν και δεν πείθουν ακόμη και τον πιο καλοπροαίρετο.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

3-8-2020:Για μια ακόμη φορά η χωματερή Καλύμνου καίει και καπνίζει
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός