Επιβλήθηκαν «τσουχτερά» πρόστιμα και «λουκέτο» σε 6 καταστήματα στην Πάτμο.

1119

«Τσουχτερά» πρόστιμα και το κλείσιμο έξι καταστημάτων στην Πάτμο ήταν το αποτέλεσμα των εντατικών ελέγχων που διενεργήθηκαν το Σαββατοκύριακο στο νησί, για την τήρηση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, σε όλο το Νότιο Αιγαίο βεβαιώθηκαν 34 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικής μάσκας εκ των οποίων οι 22 καταγράφηκαν στα Δωδεκάνησα.
Πιο συγκεκριμένα, αυστηροί έλεγχοι διενεργήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Πάτμου στις 15 Αυγούστου, μετά από καταγγελίες επισκεπτών,  σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του νησιού, όπου και σύμφωνα με την αστυνομία διαπιστώθηκε συνωστισμός σε έξι συνολικά επιχειρήσεις. Ως εκ τούτου, σε κάθε μία από τις επιχειρήσεις αυτές επιβλήθηκε το χρηματικό πρόστιμο των 3.000 ευρώ, ενώ απαγορεύεται η λειτουργία τους για χρονικό διάστημα 15 ημερών!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι τέσσερις επιχειρήσεις δεν είχαν τη σωστή αναλογία τετραγωνικών και πολιτών (χωρητικότητα) και οι λοιπές δύο ήταν υπεράριθμες (υπήρχαν όρθιοι στα καταστήματα αυτά).

(ΠΗΓΗ: ΡΟΔΙΑΚΗ)
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός