Η ανακοίνωση του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ για πυρκαγιά στο Φ/Γ “ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ” στην Αραβική  θάλασσα όπου έχασε τη ζωή του ο Καλύμνιος Μηχανικός Πανορμίτης Μούγκρος.

4883

Επίσημη ανακοίνωση ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Φ/Γ “ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ”  Ν.  Πειραιά 11613, σήμερα περί τις 04:00 ώρα Ελλάδας, ενώ έπλεε στην Αραβική θάλασσα, κενό φορτίου, έχοντας αποπλεύσει από λιμένα Fujeirah Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με προορισμό το Port Elizabeth Νότιας Αφρικής, με δεκαοκτώ (18) μέλη πληρώματος εκ των οποίων πέντε (05) ελληνικής υπηκοότητας.

Από την πυρκαγιά, η οποία προκλήθηκε στο χώρο του μηχανοστασίου από άγνωστη αιτία, επήλθε ο θάνατος του 55χρονου ημεδαπού Β’ Μηχανικού, ενώ τραυματίστηκε ο 26χρονος ημεδαπός Γ’ Μηχανικός, στον οποίο έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες και βρίσκεται εκτός κινδύνου, κατά δήλωση του Πλοιάρχου.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από τα μέλη του πληρώματος, ενώ το πλοίο παραμένει μέχρι στιγμής ακυβέρνητο στην ως άνω θαλάσσια περιοχή.

To Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με  τον Πλοίαρχο του “ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ”, ώστε να ενημερώνεται για τις εξελίξεις αναφορικά με την υγεία του τραυματία, των υπόλοιπων μελών του πληρώματος και την κατάσταση του πλοίου, ενώ το  Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του  Mumbai (RCC MUMBAI), το οποίο έχει αναλάβει τη διαχείριση του περιστατικού,  έχει ενημερώσει τρία (03) πλοία που βρίσκονται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή για παροχή συνδρομής.

Διενεργείται προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά .

Να σημειώσουμε ότι ο Μηχανικός που έχασε τη ζωή του είναι  ο Καλύμνιος Πανορμίτης Μούγκρος, είχε φύγει για το ταξίδι με το φορτηγό πλοίο στα μέσα Ιουνίου 2020 και θα επέστρεφε μετά 7-8 μήνες περίπου.

Ήταν ένας άριστος και έμπειρος μηχανικός περιζήτητος από τις Ναυτιλιακές Εταιρείες, ταξίδευε με ποντοπόρα πλοία.

Ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Η οικογένεια του ναυτική καθώς εκτός από τον ίδιο που ήταν μηχανικός σε πλοία, ο ένας αδερφός του είναι συνταξιούχος ναυτικός και μένει στην Κάλυμνο, ενώ ο άλλος είναι σε ταξίδι στην θάλασσα. Η αδελφή του διαμένει και αυτή στην Κάλυμνο. Ο εκλιπών ήταν ανύπαντρος.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στα αδέλφια του και στους οικείους του.