Η Διοίκηση του Βενιζέλειου νοσοκομείου για τον 17χρονο που μεταφέρθηκε από Κάλυμνο στο Ηράκλειο με ελικόπτερο σε ειδική κάψουλα.

2959

Έκτακτη διακομιδή από την Κάλυμνο στο Ηράκλειο ενός νεαρού , πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα με τη συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας και του ΕΚΑΒ.

 Η αεροδιακομιδή αφορούσε σε έναν 17χρονο Γάλλο ο οποίος, διεκομίσθη από το Νοσοκομείο Καλύμνου στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει το ekriti.gr που πρώτο ανέδειξε το θέμα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διοικητής του νοσοκομείου, Κώστας Τερζάκης, ο 17χρονος μεταφέρθηκε μέσα ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης με πυρετό που έχει ανεβάσει εδώ και δύο ημέρες. Εκτός του πυρετού, ο ανήλικος παρουσιάζει και θωρακικό άλγος, σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη.

Στον ανήλικο έχει γίνει ήδη ένα πρώτο τεστ στην Κάλυμνο τα αποτελέσματα του οποίου όμως δεν έχουν ακόμα βγει.

Όπως είπε ο Διοικητής του νοσοκομείου, τεστ έγινε και στο Βενιζέλειο κατά την άφιξή του τα ξημερώματα και τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ώρες.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr και με πληροφορίες από κύκλους του Νοσοκομείου Kαλύμνου,  ο νεαρός που παραθερίζει στην Κάλυμνο προσήλθε επειδή αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα, αλλά για προληπτικούς λόγους και στα πλαίσια των προβλεπομένων πρωτοκόλλων μεταφέρθηκε με την ειδική κάψουλα,ενώ λήφθηκε και δείγμα για τεστ covid-19
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός