Η Μπέτυ Μαϊλλη και ο Παντελής Γεωργαντής στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τη ζωή των σφουγγαράδων. (video)

1625

Καλύμνιοι σφουγγαράδες: Οι ήρωες των βυθών

Η Μπέτυ Μαϊλλη, από το Kalymnos-news.gr και ο  Παντελής Γεωργαντής μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τη ζωή των σφουγγαράδων, μέσα από το σκάφος του Παντελή στο γραφικό λιμανάκι του Μελιτσάχα

Χτυπημένος από τη νόσο των δυτών, ο Παντελής Γεωργαντής συνεχίζει να ζει στο δικό του φυσικό στοιχείο, στη θάλασσα και βουτάει ακόμα για σφουγγάρια στην αγαπημένη του Κάλυμνο.

Η Κάλυμνος, το νησί του… ύψους και του βάθους, αφού χρόνια έχει συνδεθεί με τους σφουγγαράδες, αλλά εσχάτως και με την αναρρίχηση προσφέρεται για εναλλακτικές διακοπές. 

«Όπου υπάρχει δουλειά πάμε, αλλά όχι περισσότερο από τα 70 μέτρα», αναφέρει ο κ. Γεωργαντής, ερωτηθείς για το βάθος της κατάδυσης, δεδομένης της απώλειας των ποδιών του.

«Υπάρχει τεράστια ζήτηση, αλλά τα αποθέματα είναι λίγα», σημειώνει. «Ο βυθός δεν πάει καθόλου καλά, στριμωγνόμαστε, αλλά το αγαπάμε, είναι η δουλειά μας αυτό».

«Είναι η μοναδική σχολή δυτών αυτή που έχουμε στην Κάλυμνο. Με προϊστορία στην κατάδυση. Έρχονται εδώ παιδιά από όλη την Ελλάδα για να μάθουν τα μυστικά. Είναι ένα δύσκολο επάγγελμα. Θα λείψουμε 1-1,5 μήνα. Χειμώνα – καλοκαίρι στη θάλασσα», περιέγραψε

Να ευχαριστήσουμε από το kalymnos-news.gr τον Μιχάλη Γλυνάτση για την τεχνική υποστήριξη στη σύνδεση με skype από το γραφικό λιμανάκι του Μελιτσάχα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Καλύμνιοι σφουγγαράδες: Οι ήρωες των βυθών-Από την εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

Megatv.com
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός