Ξεκίνησε η χρησιμοποίηση του μοριακού αναλυτή για covid-19 από το Νοσοκομείο Καλύμνου. Σήμερα εξετάστηκε το πρώτο δείγμα.

1603

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr  σήμερα Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 ξεκίνησε η χρησιμοποίηση του μοριακού αναλυτή για covid-19.

 Το πρώτο τεστ που έγινε αφορούσε σε δείγμα 24χρονου ασθενή που βγήκε αρνητικό.

Να θυμίσουμε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξόπλισε  το  Νοσοκομείο Καλύμνου , το προηγούμενο διάστημα με  μοριακό αναλυτή, ώστε να είναι σε θέση να  ενεργεί επιτόπου ελέγχους για τη πανδημία.

Ζητήθηκε τότε από το  Νοσοκομείο  Καλύμνου η  αγορά προστατευτικού εξοπλισμού, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλής η χρήση του μηχανήματος  για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα εκτελεί τα τεστ

Με άμεσες ενέργειες του Επάρχου ΠΕ Καλύμνου Μανώλη Μουσελλή και μετά από επαφές που είχε ο ίδιος προσωπικά , το αίτημα ικανοποιήθηκε, με την ευγενική προσφορά, από την οικογένεια Σμαλιού ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ.

Την περασμένη  Δευτέρα 17 Αυγούστου παραδόθηκε ο ο προστατευτικός εξοπλισμός προσωπικού που αγόρασε η οικογένεια Σμαλιού.

Άμεσα το προσωπικό του Μικροβιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καλύμνου αξιοποίησε και ενεργοποίησε τον μοριακό αναλυτή.

 Να σημειώσουμε ότι από την ενημέρωση που είχαμε, ο μοριακός αναλυτής θα χρησιμοποιείται για εξετάσεις που θα χαρακτηρίζονται επείγουσες, ώστε να περιορίζεται η χρήση του στα άκρως απαραίτητα περιστατικά για τα οποία απαιτείται άμεση γνώση των αποτελεσμάτων.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός