Ο γνωστός Γάλλος συγγραφέας και Φιλέλληνας Gilles Ortlieb στην Κάλυμνο. Ετοιμάζει βιβλίο για τη σπογγαλιεία.(video)

747

Ο γνωστός συγγραφέας και μεταφραστής της νεοελληνικής λογοτεχνίας ο Γάλλος Gilles Ortlieb βρίσκεται στην Κάλυμνο αυτές τις ημέρες.

Μία ενημέρωση που είχαμε από την Καλλιόπη Γουρλά,την οποία και ευχαριστούμε, ότι ο γνωστός συγγραφέας βρίσκεται στο νησί μας, έδωσε την ευκαιρία να το συναντήσουμε σήμερα Τρίτη πρωί 4 Αυγούστου 2020 στο ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΙΚ όπου διαμένει και να έχουμε μαζί του μία πολύ ευχάριστη και ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Να σημειώσουμε ότι Gilles Ortlieb έκανε Κλασικές σπουδές στη Σορβόννη ενώ έπειτα στράφηκε στη μελέτη και τη γνώση των Νέων Ελληνικών Γραμμάτων στο Ινστιτούτο Ανατολικών Γλωσσών. Είναι συγγραφέας και μεταφραστής.

Έχει γράψει μέχρι σήμερα 20 βιβλία, (αφηγήματα, ποιήματα, δοκίμια) και συνεργάζεται επίσης με πολλά περιοδικά. Είναι επίσης μεταφραστής του Κωνσταντίνου Καβάφη, του Γιώργου Σεφέρη, του Μιχαήλ Μητσάκη, του Θανάση Βαλτινού και του Διονύσιου Σολωμού.

Μιλάει άπταιστα την Ελληνική ,αγαπάει την Ελλάδα, ένας πραγματικός Φιλέλληνας με ιδιαίτερη αγάπη και στην Κάλυμνο

Μία επίσκεψη του στο Salin de-Giraud της Νότιας Γαλλίας όπου κατοικούν αρκετοί Καλύμνιοι και η γνωριμία μαζί τους έφεραν τον Gilles Ortlieb όπως μας λέει ο ίδιος, στην Κάλυμνο που ήδη την είχε επισκεφτεί 4 φορές και την έχει αγαπήσει ιδιαίτερα.

Όπως μας είπε έχει στα σκαριά ένα νέο βιβλίο για την Κάλυμνο και την σπογγαλιεία της, συνδέοντας την τόσο με  το Salin de-Giraud της Νότιας Γαλλίας όσο και με το Τάρπον Σπρίνγκς των ΗΠΑ που πρόκειται να επισκεφτεί

Δείτε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στο ρεπορτάζ που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

4-8-2020 Ο Γάλλος συγγραφέας και Φιλέλληνας Gilles Ortlieb στην Κάλυμνο για την σπογγαλιείαΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός