Ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης για τη φωτιά στη Χωματερή στα Γιανοχώραφα.(video)

349

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε σήμερα Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης με αφορμή την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Χωματερής στα Γιανοχώραφα χθες Πέμπτη βράδυ 27 Αυγούστου 2020.

 Όπως είπε, η πυρκαγιά προήλθε από αυτοανάφλεξη και άμεση ήταν η επέμβαση της πολιτικής Προστασίας του Δήμου που την έλεγξε για να μην επεκταθεί.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα επιπρόσθετα μέτρα για τα οποία έδωσε εντολή να ληφθούν ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις.

1. Όπως είπε θα εγκατασταθούν 2-3 μεγάλες δεξαμενές νερού στην περιοχή, που θα είναι πάντα γεμάτες για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

2.Την εναποθήκευση αδρανών υλικών 3α σε αποθήκη και τη χρησιμοποίηση τους για την επιχωμάτωση απορριμμάτων με λελογισμένη χρήση επειδή υπάρχει κίνδυνος από τη συνεχή επιχωμάτωση να υποχωρήσει το πρανές.

3. Τη συμπλήρωση της περίφραξης.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις ενέργειες που εκδηλώνονται για να προχωρήσουν οι διαδικασίες έγκρισης και χρηματοδότησης του νέου χώρου διαχείρισης απορριμμάτων .

Όπως χαρακτηριστικά είπε το έργο αυτό αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα του τόπου.

Δείτε τα όσα είπε αναλυτικά ο Δ.Διακομιχάλης στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και  Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

Ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δ.Διακομιχάλης για τη φωτιά στη Χωματερή στα Γιανοχώραφα.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός