Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μ.Ρήγας για αποχέτευση σε Βοθύνους-Βλυχάδια, για 5 νέες γεωτρήσεις και για αφαλατώσεις. (video)

550

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη μας παραχώρησε σήμερα Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μικές Ρήγας εστιάζοντας σε σημαντικά έργα που δρομολογούνται από την επιχείρηση.

 Όπως ανέφερε η ΔΕΥΑΚ παρέλαβε μία σημαντική μελέτη που είχε ανατεθεί σε ιδιώτη μηχανικό και αφορά στον τρόπο αντιμετώπισης και διαχείρισης των λυμάτων στους οικισμούς των Βοθύνων και Βλυχαδιών.

Όπως είπε πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα για χρηαμτοδότηση και θα προβλέπει την κατασκευή των απαραίτητων δικτύων και ένα μίνι βιολογικό καθαρισμό.

Επίσης ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ είπε ότι παραλήφθηκαν οι φάκελοι για 5 νέες γεωτρήσεις οι οποίος πρόκειται να γίνουν ,δύο στο Βαθύ, μία κοντά στο γήπεδο στην Πόθια, μία στο παλιό νταμάρι και μία στη στροφή προς Άργος.

Τέλος ο Μικές Ρήγας αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους της Εταιρείας ΤΕΜΑΚ που έχει τοποθετήσει τις 2 αφαλατώσεις σε Ψέριμο και Τέλενδο, καθώς και τα 21 αυτόνομα κιόσκια νερού

 Όπως είπε συζητήθηκε η δυνατότητα αύξησης της ημερήσιας παραγωγής νερού από τις 2 αφαλατώσεις σε Ψέριμο και Τέλενδο. Επίσης συζητήθηκε και η εγκατάσταση  μεγάλης κεντρικής αφαλάτωσης για τη ύδρευση του νησιού.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ έκανε και μία καταγγελία για δολιοφθορά που έγινε στην αφαλάτωση  της Τελένδου

Δείτε τα όσα αναλυτικά είπε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μικές Ρήγας στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

Ο Μ.Ρήγας για αποχέτευση σε Βοθύνους-Βλυχάδια, για 5 νέες γεωτρήσεις και για αφαλατώσεις