Παραδόθηκε στο Νοσοκομείο Καλύμνου ο προστατευτικός εξοπλισμός προσωπικού και ξεκινά η χρησιμοποίηση του μοριακού αναλυτή για covid-19.

1826

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr  παραδόθηκε σήμερα Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Καλύμνου ο προστατευτικός εξοπλισμός προσωπικού για να ξεκινήσει η χρησιμοποίηση του μοριακού αναλυτή για covid-19.

Να θυμίσουμε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξόπλισε  το  Νοσοκομείο Καλύμνου , το προηγούμενο διάστημα με  μοριακό αναλυτή, ώστε να είναι σε θέση να  ενεργεί επιτόπου ελέγχους για τη πανδημία.

Ζητήθηκε τότε από το  Νοσοκομείο  Καλύμνου η  αγορά προστατευτικού εξοπλισμού ώστε να είναι απόλυτα ασφαλής η χρήση του μηχανήματος  για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα εκτελεί τα τεστ

Με άμεσες ενέργειες του Επάρχου ΠΕ Καλύμνου Μανώλη Μουσελλή και μετά από επαφές που είχε ο ίδιος προσωπικά , το αίτημα ικανοποιήθηκε, με την ευγενική προσφορά, χορηγού που αρχικά και μέχρι να παραδοθεί ο εξοπλισμός  θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, ο οποίος και ανέλαβε να καλύψει τη δαπάνη, εξυπηρετώντας  με τον τρόπο αυτό μια  κοινωνική ανάγκη.

 Ο εξοπλισμός ήδη όπως προαναφέρθηκε σήμερα παραδόθηκε από τον Κυριάκο Σμαλιό εκπρόσωπο της οικογένειας Σμαλιού , που κάλυψε την όλη δαπάνη, στο Διοικητή του Νοσοκομείου Γεώργιου Λαζαρίδη και παρουσία του Επάρχου Μανώλη Μουσελλή.

Αναμένεται η εγκατάσταση του προστατευτικού κλωβού και θα ξεκινήσει η χρησιμοποίηση του μοριακού αναλυτή από το νοσοκομείο Καλύμνου και δεν θα χρειάζονται τα δείγματα να στέλνονται πλέον στην Αθήνα.

.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός