Παραιτήθηκε από τις τάξεις του κλήρου ο π. Ανδρέας Κονάνος -Επισκέπτης και ομιλητής στην Κάλυμνο.

2057

Με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, o π.Ανδρέας Κονάνος έκανε γνωστό πως αποσχηματίστηκε από κληρικός μετά από παραίτηση που υπέβαλλε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Γνωστός για τις ομιλίες του και για το πλούσιο συγγραφικό του έργο, ο πρώην πλέον αρχιμανδρίτης και εφημέριος του Ιερού Ναό του Αγίου Ανδρέα της Αγίας Παρασκευής Αττικής, αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στη ζωή του, μετά από 20 σχεδόν χρόνια ιεροσύνης.

Ιδιαίτερα αγαπητός και με πλούσιο πνευματικό και συγγραφικό έργο ο ίδιος, με περισσότερους από 300.000 ακόλουθους στα κοινωνικά δίκτυα, δεν έδωσε λεπτομέρειες για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή να αφήσει πίσω του το ράσο και την εκκλησία.

Να θυμίσουμε ότι ο Ανδρέας Κονάνος έχει επισκεφτεί την Κάλυμνο προσκεκλημένος της Ιεράς Μητροπόλεως και της Σχολής Γονέων και μίλησε στους Ιερούς Ναούς Παναγιάς Κεχαριτωμένης στη Χώρα και στον άγιο Νικόλαο στην Πόθια παρουσία μεγάλου ακροατηρίου.

Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε είναι από την ομιλία του στον κατάμεστο ιστορικό Ι.Ν.του Αγ.Νικολάου στην Πόθια την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Ο Ανδρέας Κονάνος γεννήθηκε στο Μόναχο το 1970. Κατάγεται από τα Ιωάννινα, έζησε στο Μόναχο κι απ’ το 1977 στην Αθήνα. Τελείωσε το κλασικό Λύκειο στο Περιστέρι και σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τον χειροτόνησε διάκονο το 1999 και το 2000 Πρεσβύτερο κι Αρχιμανδρίτη. Ανέλαβε στην ενορία του φοιτητικές συναντήσεις, αγρυπνίες, ομιλίες, καθώς και διαλέξεις σε σχολές γονέων και πνευματικά κέντρα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 2006 άρχισε την εκπομπή «Αθέατα Περάσματα» στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας. Αυτό έγινε αφορμή να δεχτεί προσκλήσεις για ομιλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αμερικής.

Δείτε την ανάρτηση στο fb