Παρουσίαση της αρχιτεκτονικής μελέτης αναστήλωσης-αποκατάστασης των Μύλων Χρυσοχεριάς στην Κάλυμνο. (video)

1454

Σήμερα Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 στις 1.30 το μεσημέρι, έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, η παρουσίαση από τον μελετητή Αρχιτέκτονα Γιώργο Σιδερή της αρχιτεκτονικής μελέτης για την αναστήλωση-αποκατάσταση των Μύλων της Χρυσοχεριάς.

Παρόντες ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, οι Αντιδήμαρχοι Ηλίας Τσέρος και Σεμίραμις Ψαρομπά ,η δημοτική σύμβουλος Ρένα Μαγκάκη και από τους επικεφαλής των Παρατάξεων ο Μιχάλης Μπούκης, Πρόεδρος του ΔΛΤ Καλύμνου.

Να σημειώσουμε ότι είχαν κληθεί να παραστούν όλοι οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και προσήλθε μόνο ο Μιχάλης Μπούκης.

 Στην κάμερα του kalymnos-news.gr μίλησε ο  Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης ο οποίος επισήμανε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο  που σε συνδυασμό και με παρεμβάσεις στο Κάστρο θα αποτελούν την Ακρόπολη της Καλύμνου.

Όπως είπε από τους τρεις μύλους που θα αξιοποιηθούν ο ένας θα είναι λειτουργικός και θα μπορεί να αλέθει, ο δεύτερος θα είναι μουσειακός και ο τρίτος θα διαμορφωθεί σε παραδοσιακό καφενείο.

Ο πλήρης φάκελος με την μελέτη θα διαβιβαστεί αύριο στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και μαζί με τη θετική εισήγηση της Προϊσταμένης Μαρίας Μιχαηλίδη θα υποβληθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο(ΚΑΣ) για έγκριση.

Όπως  αναφέρθηκε η χρηματοδότηση της αρχιτεκτονικής μελέτης καλύφθηκε από Καλύμνιο ομογενή και συγκεκριμένα από το Γεώργιο Ντόβελλο.

Για την κατασεκυή του έργου υπάρχει ήδη εξασφαλισμένη πίστωση 250.000 ευρώ από την Περιφέρεια, ενώ όσα χρήματα επιπλέον απαιτηθούν θα καλυφθούν από κονδύλια του Δήμου.

Στόχος είναι το έργο να είναι έτοιμο μέχρι τέλος του 2021 ή αρχές 2022.

Δείτε τα όσα είπαν o Δήμαρχος και ο Μελετητής στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς καθώς και φωτογραφίες από την ενημέρωση.

Παρουσίαση της αρχιτεκτονικής μελέτης αναστήλωσης-αποκατάστασης των Μύλων Χρυσοχεριάς στην Κάλυμνο.Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός