Προβληματική η καθαριότητα στη Ψέριμο.

649

Πριν ακόμη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, ο Δήμος Καλυμνίων με μία πολύ μεγάλη επιχείρηση και με τρεις εξορμήσεις με φορτωτή και μεγάλα οχήματα,  μετέφερε στην Κάλυμνο τόνους  απορριμμάτων  που σχεδόν για 10 μήνες βρισκόντουσαν στη Ψέριμο.

Αμέσως μετά την απομάκρυνση των απορριμμάτων και για να μην επαναληφθεί παρόμοιο φαινόμενο ανακοινώθηκε από τη Δημοτική Αρχή ο σχεδιασμός καθαριότητας της Ψερίμου.

 Ο σχεδιασμός προέβλεπε την καθημερινή αποκομιδή των σκουπιδιών από του κάδους που είχαν τοποθετηθεί και από τα  καταστήματα και η μεταφορά τους σε χώρο συγκέντρωσης που είχε καθοριστεί. Ανά δεκαπενθήμερο τα απορρίμματα που θα συγκεντρωνόντουσαν θα μεταφερόντουσαν στην Κάλυμνο.

Η καθημερινή αποκομιδή θα γινόταν με άτομο από Ψέριμο με το οποίο θα συνεργαζόταν ο Δήμος.

Όμως ο σχεδιασμός αυτός για διάφορους λόγους δεν προχώρησε. Αποτέλεσμα τα σκουπίδια να γεμίζουν τους κάδους εντός και εκτός και να παραμένουν πεταμένα για μέρες,

Παραμονή Παναγίας , που η εκκλησία  του ακριτικού νησιού της Ψερίμου εόρταζε, οι τουρίστες που κάνουν τις διακοπές είναι αρκετοί ,οι επισκέπτες  με ημερήσιες  εκδρομές πηγαινοέρχονται , τα σκουπίδια σε κεντρικό σημείο δημιουργούσαν μία απαράδεκτη εικόνα. .

 Ήταν ένα θέμα που αναδείξαμε. Τελικά την περασμένη Τρίτη συνεργείο του Δήμου προέβη στην αποκομιδή.

Δύο ημέρες μετά, τα σκουπίδια ξανά γέμισαν του κάδους εσωτερικά και εξωτερικά. Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές.

Επίσης ο πρόχειρος χώρος  που είχε οριστεί για τη συγκέντρωση των απορριμμάτων ώστε να μεταφέρονται κάθε 15 ημέρες, μετατράπηκε σε μία μικρή χωματερή,αφού δεν εφαρμόστηκε ο αρχικός σχεδιασμός.

Σε επικοινωνία μας με Υπηρεσιακό παράγοντα της Υπηρεσίας Καθαριότητας ενημερωθήκαμε ότι υπήρξε πρόβλημα στο όχημα με το οποίο γινόταν η καθημερινή αποκομιδή, βρέθηκε λύση και από την ερχόμενη Τρίτη η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.

Ας το ελπίσουμε
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός