Ρόδος: 47χρονος τοξικομανής βρέθηκε νεκρός στην τάφρο της Μεσαιωνικής Πόλης

481

Ενας 47χρονος ημεδαπός τοξικομανής που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές σε υποθέσεις ναρκωτικών βρέθηκε χθες το πρωί νεκρός στην τάφρο της Μεσαιωνικής Πόλης στο ύψος του Σαν Φραγκίσκο.
«Πάγωσε» ειδικότερα ένας Γερμανός τουρίστας που βάδιζε αμέριμνος στο σημείο όταν αντίκρισε μπρούμυτα το άψυχο σώμα του 47χρονου με μισοκατεβασμένο το μπλε κοντό παντελονάκι του και σηκωμένη την γαλάζια κοντομάνικη μπλούζα του.
Κοντά στον νεκρό βρέθηκαν ένα ζευγάρι κόκκινες σαγιονάρες και το μαύρο δίκυκλο ιδιοκτησίας του τύπου παπάκι.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και σήμανε συναγερμός καθώς η εικόνα παρέπεμπε σε εγκληματική ενέργεια.
Την αρχική υπόνοια ότι ήταν θύμα εγκληματικής ενέργειας, κλόνισε το γεγονός ότι σε μικρή απόσταση από το σημείο και πίσω από μια αγριοσυκιά βρέθηκε μια «καβάτζα» με σύριγγες ηρωίνης.
Όπως όλα δείχνουν, έχασε τις αισθήσεις του και είχε πέσει στο έδαφος από λοφίσκο.
Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και την αυτοψία αλλά και την νεκροψία νεκροτομή που διενεργήθηκε από τον Ιατροδικαστή Ρόδου κ. Παναγιώτη Κοτρώτσο προέκυψε ότι ο 47χρονος πιθανότατα είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, και συγκεκριμένα χαπιών ή ηρωίνης, να έπεσε από μικρό λοφίσκο στο σημείο και να υπέκυψε μετά από πνευμονοραγία και καρδιακή ανακοπή.
Παραγγέλθηκε η διενέργεια τοξικολογικής εξέτασης ενώ έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Η προανάκριση επί του παρόντος διεξάγεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου αλλά αναμένεται να περαιωθεί ως αιφνίδιος θάνατος, αρμοδίως, από το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου.
Σημειώνεται ότι οι σύριγγες που βρέθηκαν στο σημείο θα αποσταλούν για ανάλυση.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός