Σ.Ζερβός: Η απόφαση του Λιμεναρχείου για απαγόρευση στάθμευσης στην παραλιακή να εφαρμοστεί με νόμιμο τρόπο με την τοποθέτηση των προβλεπόμενων πινακίδων. (video)

1310

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε σήμερα Τρίτη 25 Αυγούστου 2020 ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σακελλάρης Ζερβός εκφράζοντας το παράπονο του, αναφορικά με τον τρόπο εφαρμογής απόφασης του Λιμεναρχείου Καλύμνου για απαγόρευση στάθμευσης στην κεντρική Πλατεία,στην παραλιακή.

Ο Σ.Ζερβός διευκρίνισε ότι δεν διαφωνεί με την απόφαση που απαγορεύει τη στάθμευση στην Κεντρική πλατεία,αλλά με τον τρόπο εφαρμογής της.

Όπως τόνισε, η απόφαση θα πρέπει να εφαρμοστεί με νόμιμο τρόπο, με την τοποθέτηση των προβλεπόμενων απαγορευτικών  πινακίδων ώστε οι οδηγοί να γνωρίζουν ότι δεν επιτρέπεται η στάθμευση.

Στη συνέχεια είπε, ότι δεν μπορεί το λιμενικό όργανο να κόβει κλήσεις με πρόστιμα από τη στιγμή που δεν υπάρχει απαγορευτική πινακίδα.

Όπως εξήγησε δεν  αρκεί ότι η απόφαση δημοσιοποιήθηκε από τα ΜΜΕ, καθόσον δεν είναι υποχρεωμένος να το γνωρίζει ο οδηγός από τη στιγμή που δεν υπάρχει.

 Ο Σ.Ζερβός κλείνοντας είπε ότι θα στείλει την απολογία του για πρόστιμο που του επιβλήθηκε στον Εισαγγελέα Κω, και όπως επισήμανε θα ζητήσει να βάλει στη θέση της τη Λιμενική Αρχή, η οποία παρανόμως έχει επιβάλλει μία σειρά από πρόστιμα σε πολίτες που δεν είχαν καμία ενημέρωση και να επιστραφούν τα χρήματα που έχουν πληρωθεί.

Το kalymnos-news.gr επικοινώνησε με το Λιμενάρχη Καλύμνου, που μας  ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη και ως εκ τούτου δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης των προβλεπομένων πινακίδων. Η απόφαση του Λιμεναρχείου αφορά την προσωρινή απαγόρευση στάθμευσης και αρκεί η δημοσιοποίηση της μέσω των ΜΜΕ. Εξάλλου όπως είπε ο πολίτης στον οποίο επιβάλλεται πρόστιμο μπορεί να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις οι οποίες και αξιολογούνται.

Δείτε τα όσα είπε ο Σ.Ζερβός στο ρεπορτάζ που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

Σ.Ζερβός: Η απόφαση του Λιμεναρχείου Καλύμνου για απαγόρευση στάθμευσης να εφαρμοστεί νόμιμα.Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός