O Ι. Μαστροκούκος «ρίχνει το γάντι» στο Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη και στα μέλη του ΔΣ της ΑΝΕΚ για καταγγελία προκλητικής σπατάλης από τον Πρόεδρο της εταιρείας Γ.Θανάτση.(video)

2738

Στο φακό του kalymnos –news.gr μίλησε σήμερα Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος με αφορμή την επιστολή που έστειλε η Διεύθυνση της εφημερίδας μας ,στην οποία παραθέτουμε στοιχεία με τα οποία τεκμηριώνονται προκλητικές σπατάλες που έγιναν από τον σημερινό Πρόεδρο της ΑΝΕΚ Γεώργιο Θανάτση επί προηγούμενης θητείας του, την περίοδο 2012-2014.

Η εν λόγω επιστολή στάλθηκε από τα Διεύθυνση του kalymnos-news.gr σε όλα τα μέλη του ΔΣ της ΑΝΕΚ στις 23 Ιουλίου 2020,ενώ στη συνέχεια στις 3 Αυγούστου 2020 κοινοποιήθηκε και σε επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων. Κάποια στοιχεία της επιστολής αυτής θα παραθέσουμε στη συνέχεια.

Ο Ι.Μαστροκούκος αναφερόμενος στη επιστολή «έριξε το γάντι» στο Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη και τα μέλη του ΔΣ της ΑΝΕΚ ζητώντας να πάρουν θέση επί της ουσίας για τα αναφερόμενα στην επιστολή.

Συγκεκριμένα ο Ι.Μαστροκούκος είπε:

Καλημέρα σας.

Σας κάλεσα σήμερα διότι μας κοινοποιήθηκε ως Παράταξη ,μία επιστολή από το Διευθυντή της εφημερίδας kalymnnos-news.gr .

Η επιστολή αυτή έχει ένα περιεχόμενο πολύ περίεργο, θα έλεγα πολύ σκληρό, διότι μιλάει για σπατάλη στην ΑΝΕΚ, μιλάει με χαρακτηρισμούς βαρείς για τον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ κ. Θανάτση και η επιστολή αυτή δεν έχει αποσταλεί μόνο σε εμάς στη δική μας Παράταξη, αλλά έχει πάει σε όλα τα μέλη του του Διοικητικού Συμβουλίου και απ’ ότι είδα και στις κοινοποιήσεις  και στις άλλες Παρατάξεις.

Από τη στιγμή που μας έχει κοινοποιηθεί με τέτοιο περιεχόμενο ,όπως σας προανέφερα ,εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να μην κάνουμε την «πάπια» αλλά να πάρουμε θέση και να ζητήσουμε τι γίνεται με το περιεχόμενο της επιστολής ,τι γίνεται με όσα αναφέρονται σε αυτή.

Όμως εμάς δεν μας ξενίζουν τέτοιες αναφορές ,διότι ο καθένας έχει τη δική του ιστορία και όπως όλοι είναι γνωστοί αν όχι στο ευρύ κοινό, εμάς τουλάχιστον που ασχολούμαστε με την πολιτική  ξέρει ο ένας το άλλο ,κοινώς σαν κάλπικη δεκάρα.

Και ξέρουμε γι’ αυτό, έχουμε πει ότι με την καμία που λένε στην καθομιλουμένη δεν ήθελαν η παράταξη μας να συμμετέχει στο ΔΣ της ΑΝΕΚ.

Όμως όπως σας προείπα επειδή έχει κοινοποιηθεί η επιστολή σε όλους, εμείς περιμένουμε θεσμικά , η διοίκηση και τα μέλη να πάρουν θέση επί του περιεχομένου αυτής, μέσα στα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου είναι και ο κ. Δήμαρχος που θα περιμένουμε να δούμε τι θα πει επ’ αυτού και μετά θα έλθουμε και εμείς να δούμε ,αφού θεσμικά τοποθετηθούν ,να δούμε τι γίνεται επί της ουσίας. Διότι η επιστολή που μας έχει αποσταλεί  έχει συνημμένα όλα τα τεκμήρια όλα τα δικαιολογητικά. Εμείς προς το παρόν αυτά έχουμε να πούμε ,όμορφα και πολιτισμένα και πρέπει να δούμε επί της ουσίας τι συμβαίνει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ kalymnos-news.gr

Δεν θεωρούμε σκόπιμο αυτή τη χρονική στιγμή να δημοσιοποιήσουμε αυτούσια την επιστολή που ο διευθυντής της  εφημερίδας μας Δημήτρης Δρόσος έστειλε στις 23 Ιουλίου 2020 ,σε όλα τα  μέλη του ΔΣ της ΑΝΕΚ με κοινοποίηση στο πρόεδρο της Εταιρείας Γ.Θανάτση και τη διαβίβασε και σε επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων στις 3 Αυγούστου 2020.Αυτό θα γίνει εν ευθέτω χρόνω.

Όμως θεωρούμε σκόπιμο για την ενημέρωση των αναγνωστών μας να παραθέσουμε κάποια στοιχεία.

1. Η επιστολή μας στάλθηκε ως επιβεβαίωση δημοσιεύματος μας με τίτλο «Παλιά μου τέχνη κόσκινο» για το νέο Πρόεδρο της ΑΝΕ Καλύμνου Γ.Θανάτση» (μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ) αφού αντί απαντήσεως επί της ουσίας ο κ. Θανάτσης με αναρτήσεις του στην προσωπική του σελίδα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης  fb εξαπέλυσε φραστική επίθεση με απαξιωτικές, προσβλητικές, ειρωνικές, ψευδείς και ανυπόστατες συκοφαντικές αναφορές και χαρακτηρισμούς.

2. Στο δημοσίευμα μας θυμίζαμε ότι ο κ. Θανάτσης διοίκησε την ΑΝΕΚ για μια τριετία την περίοδο 2012-2014 και τότε έδωσε σε συγκεκριμένο τοπικό τηλεοπτικό μέσο για προβολή της Εταιρείας κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ζεστό χρήμα.

Και όπως γράφαμε ποσά όχι ευκαταφρόνητα, που σίγουρα προερχόντουσαν από το υστέρημα της ΑΝΕΚ, από αυτά που δεν της περίσσευαν,  αφού υπήρχαν οφειλές σε πληρώματα και όχι μόνο.

3. Στην επιστολή μας επιβεβαιώνουμε την αναφορά μας για « δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ζεστό χρήμα» επισυνάπτοντας τα επίσημα στοιχεία που τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό μας.

4. Συγκεκριμένα το τηλεοπτικό τοπικό μέσο έλαβε το ποσό των 34.336 ευρώ μόνο το 2014,τελευταίο έτος της θητείας του κ. Θανάτση. Μάλιστα τα 20.000 ευρώ από τα 34.336 ευρώ το 2014  αφορούσαν την περίοδο μετά τις εκλογές όταν η Παράταξη την οποία εκπροσωπούσε ο κ. Θανάτσης έχασε τις εκλογές και ο ίδιος ήταν Πρόεδρος υπό προθεσμία.

 Μάλιστα η επιλεκτική και κατά προκλητικό τρόπο πληρωμή χρημάτων στην εν λόγω κανάλι για τον κ. Θανάτση δεν εξαντλήθηκε ούτε τις τελευταίες ώρες που παρέμενε στην καρέκλα του Προέδρου. Μόλις 2 ημέρες πριν απέλθει από την Διοίκηση της ΑΝΕΚ ο κ. Θανάτσης και συγκεκριμένα στις 30 Δεκεμβρίου 2014 πληρώθηκε τιμολόγιο που εκδόθηκε την ίδια ημέρα ποσού 2.784 ευρώ για διαφήμιση σε site του καναλιού!!

Τα παραπάνω που παραθέσαμε είναι κάποια μόνο από τα στοιχεία και τα τεκμήρια που επισυνάπτουμε στην επιστολή που αποστείλαμε στα μέλη του ΔΣ της ΑΝΕΚ  .

 Εν αναμονή των απαντήσεων, αν υπάρξουν,  των μελών του ΔΣ της ΑΝΕΚ, που έλαβαν την επιστολή για τη συνέχεια.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Ι.Μαστροκούκου για το θέμα στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

O Ι. Μαστροκούκος «ρίχνει το γάντι» στο Δ.Διακομιχάλη για προκλητικές σπατάλες από Πρόεδρο ΑΝΕΚΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός