«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιώργος Κουτελλάς από τους τελευταίους παραδοσιακούς μπαρμπέρηδες της Καλύμνου.

2243

Την τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020  σε ηλικία 77 ετών ο Γιώργος Κουτελλάς (ή προζύμας) όπως τον ήξερα οι παλιότεροι από τους τελευταίους παραδοσιακούς μπαρμπέρηδες της Καλύμνου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε χθες Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στην Υπαπαντή.

Ο εκλιπών μαζί με το μικρότερο αδελφό του Μανώλη διατηρούσαν παραδοσιακό κουρείο στην Υπαπαντή εδώ και έξι δεκαετίες. Το κουρείο μεταφέρθηκε πριν 10 χρόνια περίπου σε άλλο χώρο στις Πατήθριες

 Ο Γιώργος ξεκίνησε να μαθαίνει την τέχνη του κουρέα από πολύ μικρός στη Νίσυρο όπου διέμενε με την οικογένεια του.

 Όταν το 1958 εγκαταστάθηκαν οικογενειακώς στην Κάλυμνο, ο Γιώργος συνέχισε να μαθαίνει την τέχνη σε κουρείο του νησιού. Την τέχνη αυτή ακολούθησε και ο μικρότερος αδελφός του Μανώλης και μόλις τους δόθηκε η ευκαιρία πήραν και δημιούργησαν το δικό τους κουρείο.

Ένα κουρείο που για χρόνια ήταν κέντρο κοινωνικής συναναστροφής και συνάντησης του αντρικού πληθυσμού της Καλύμνου με τα δύο αδέλφια πάντα με το χαμόγελο, το χιούμορ, τα αστεία τους  και τις εύθυμες ιστορίες τους να κουρεύουν και να περιποιούνται όλους τους πελάτες τους.

Το κουρείο με τα δύο αγαπημένα αδέλφια το Γιώργο και τον Μανώλη  πρωτοπόρο για την εποχή διέθετε προς πώληση αρώματα, λοσιόν,πούδρες, σαπούνια και άλλα προϊόντα καλλωπισμού .

 Ο εκλιπών ήταν παντρεμένος με τη Σταματία Κουτελλά και δημιούργησε μία όμορφη οικογένεια με 3 κόρες και ένα γιό .

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός