Δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης για ενήλικες (εκπαιδευτικούς και γονείς) στο 2ο ΔΣ Καλύμνου

440

Δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης για ενήλικες (εκπαιδευτικούς και γονείς) στο 2ο ΔΣ Καλύμνου.

Από την Ελένη Πουλλά, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, στάλθηκε η παρακάτω επιστολή:

Στο 2ο ΔΣ Καλύμνου ξεκινάμε σε συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου, τον σύλλογο διδασκόντων και τον σύλλογο γονέων την δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης για ενήλικες ( εκπαιδευτικούς και γονείς).


Τι μπορεί να προσφέρει μια τέτοια βιβλιοθήκη σε ένα ακριτικό νησί, όπως η Κάλυμνος; Μπορεί να γίνει η αφορμή για την δημιουργία ενός Πρότυπου Κέντρου Επιμόρφωσης Ενηλίκων ( εκπαιδευτικών και γονέων). Στο επιμορφωτικό αυτό κέντρο θα διοργανώνονται ημερίδες, σεμινάρια και εργαστήρια στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν, ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί και πολίτες από την Κάλυμνο, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Με την δημιουργία βιβλιοθήκης- επιμορφωτικού κέντρου πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουμε τους εκπαιδευτικούς να αναβαθμίζουν συνεχώς τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους, για να μπορούν να γίνουν εμπνευσμένοι δάσκαλοι που θα υποστηρίζουν τους μαθητές/τριές τους να αναπτύσσονται ολιστικά και να μπορούν να εξελιχθούν σε κριτικά σκεπτόμενους ενήλικες και πολίτες του κόσμου. Επιπλέον, οι πολίτες θα καλλιεργούν γνώσεις και ικανότητες για να φροντίζουν την ατομική και συλλογική ζωή τους με Κριτική Σκέψη και αγάπη για την Φύση, την Ιστορία και τον Πολιτισμό του τόπου τους.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ενημερωθείτε περαιτέρω και να υποστηρίξετε την προσπάθεια μας, σας καλούμε να συζητήσουμε την προοπτική της συνεργασίας μας την Παρασκευή, ώρα 11 π.μ. στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου
Με εκτίμηση
Ελένη Πουλλά
Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου
Κιν. 6974384543
Mail: epoulla@sch.gr
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός