Δ.Διακομιχάλης: Υπάρχουν πολλές παρατάξεις με προτάσεις για συνεργασία. Παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή τη συμπεριφορά της Παράταξης Γαλουζή. (video)

1287

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης εστιάζοντας στο θέμα της συνεργασίας με την Παράταξη του Ι.Γαλουζή  και στο θέμα της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων

Ο Δ.Διακομιχάλης με αφορμή το χθεσινό δτ που εκδόθηκε από το Γραφείο του ως απάντηση στις  δηλώσεις του τέως Δημάρχου Ιωάννη Γαλουζή και του τέως προέδρου του ΔΣ Ποθητού Μαγκούλια για το θέμα συνεργασίας που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στο kalymnos-news.gr,συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος ρίχνοντας εκ νέου «λάδι στη φωτιά» .

Εκτίμηση μας με τα όσα είπε στη σημερινή του συνέντευξη του ο Δ.Διακομιχάλης αλλά και αυτά που προηγήθηκαν, οδηγείται στα άκρα η συνεργασία της Δημοτικής αρχής με την παράταξη του Ι.Γαλουζή ,την καθιστούν εύθραυστη και πλέον θα είναι θέμα χρόνου να οδηγηθεί σε οριστικό διαζύγιο, αφού είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από πλευράς Ι.Γαλουζή και της Παράταξης του.

 Ο Δ.Διακομιχάλης μιλώντας στο φακό του kalymnos-news.gr είπε ότι αυτή τη στιγμή “παίζει αμυντοεπιθετικά” ρίχνοντας τις ευθύνες έναρξης αυτής της κόντρας στο Ι.Γαλουζή, αναφέροντας ότι  πρώτος είπε ότι θα επανεξετάσει τη στάση του για τη συνεργασία.

Σε ερώτηση τι θα κάνει, αν ο Ι.Γαλουζής αποσύρει τη συνεργασία του, ο. Δ.Διακομιχάλης είπε:

Θα αναλάβει τη ευθύνη των επιλογών του ,αλλά με την ερώτηση που μου κάνατε μου έρχεται μία φράση που έχει πει ο Γιώργος Ψαράς. Ο Γιώργος Ψαράς είχε πει ότι με τον διάβολο θα συνεργαζόταν προκειμένου να κέρδιζε τις εκλογές η Παράταξη που θα πήγαινε. Να το παραφράσω και να πω ότι υπάρχουν πολλές παρατάξεις με τις οποίες υπάρχουν προτάσεις  για συνεργασία. Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη λογική. Εγώ θα στείλω ένα μήνυμα στον κ. Γαλουζή ότι η Παράταξη του ουσιαστικά ελέγχει τον μεγαλύτερο οργανισμό του δήμου που είναι η ΔΕΥΑΚ, που είναι ένας τομέας πιασάρικος πολιτικά και να το προσέξει αυτό. Διότι μία απόσυρση της Παράταξης του από τη συνεργασία θα έχει πολλά απόνερα. Δεν έχω πάρει καμία απόφαση, παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή τη συμπεριφορά της Παράταξης Γαλουζή.

Στη συνέχεια ο Δ.Διακομιχάλης αναφέρθηκε  στη συνεδρίαση του ΔΣ για τη Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου : “Κατασκευή και λειτουργία Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων – Ο.Ε.Δ.Α” από την οποία αποχώρησε ο Ι.Γαλουζής και η Παράταξη του  μετά  την προσβλητική επίθεση που δέχθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΣ Ν.Γαβαλά.

Ο Δ.Διακομιχάλης είπε ότι αδίκως αποχώρησε ο κ. Γαλουζής ενώ κάλυψε τον Ν.Γαβαλά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είχε δίκιο ο Πρόεδρος του ΔΣ και  ότι δεν χρησιμοποίησε την έκφραση «έβγαλες τα σώψυχα σου»

Σε επισήμανση της Μπέττυς Μαίλλη ότι φαίνεται πως υπάρχει μια δυσκολία, μία καθυστέρηση στη διαδικασία για την νέα Ο.Ε.Δ.Α ο Δ.Διακομιχάλης είπε ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση, αλλά αντίθετα η ταχύτητα αυτής της διαδικασίας είναι πρωτόγνωρη. Μάλιστα επέρριψε ευθύνες στη Δημαρχία Ι. Γαλουζή που δεν φρόντισε το 2018 να ξεκαθαρίσει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου ,δεν έκανε καμία κίνηση πράγμα που όπως είπε είχε ως αποτέλεσμα να προκύψει καθυστέρηση  στις όλες διαδικασίες. Προχωράμε όπως είπε και μέχρι τέλος του έτους ή τον Ιανουάριο του επόμενου έτους θα είμαστε έτοιμοι για να βγει ο διαγωνισμός στον αέρα.

Τέλος για την ανακύκλωση και το σχετικό χθεσινό δημοσίευμα του kalymnos-news.gr ¨οτι μπήκε στο ψυγείο” είπε ότι η Δημαρχία του θα είναι αυτή που θα κόψει την κορδέλα αυτού του έργου.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

23-9-2020 Δ.Διακομιχάλης: Υπάρχουν πολλές παρατάξεις με προτάσεις για συνεργασίαΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός