Επιστολή ενός καλού φίλου της Καλύμνου του Δανού ιατρού Καθηγητή Jan Helge Larsen με οικολογικές προτάσεις για την ευαισθητοποίηση του Δήμου.

981

Με επιστολή του ένας καλός και πραγματικός  φίλος της Καλύμνου ο Δανός ιατρός Καθηγητής Jan Helge Larsen απευθυνόμενος στο Δήμο και τους πολιτικούς του νησιού, καταθέτει οικολογικές προτάσεις για την ευαισθητοποίηση τους και υλοποίηση τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι Δανός ιατρός Καθηγητή Jan Helge Larsen από το 1992 και  ανελλιπώς μέχρι σήμερα, διοργανώνει 8 φορές το χρόνο σεμινάρια για Γενικούς Ιατρούς στην Κάλυμνο και 4.000 περίπου ιατροί από Δανία και Σουηδία έχουν επισκεφτεί την Κάλυμνο και έχουν παρακολουθήσει τα σεμινάρια.

Η  Μαρίνα Κουντούρη Διευθύντρια του KALYDNA ISLAND HOTEL όπου όλα αυτά τα χρόνια φιλοξενούνται τα σεμινάρια μας καταθέτει τις δικές της εμπειρίες και μας ενημερώνει ότι ο Jan Helge Larsen  έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για την οικολογία και εδώ και χρόνια προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει οικολογικά το Δήμο αλλά κι εμάς. Και συμπλήρωσε  λόγω της «πίεσης» που μας έχει ασκήσει όλα αυτά τα χρόνια ζεσταίνουμε νερό μόνο με ηλιακή ενέργεια έχουμε αντικαταστήσει όλες τις λάμπες μας με οικονομίας και τα καθαριστικά μας προϊόντα με φιλικά προς το περιβάλλον. Δεν το έχουμε μετανιώσει φυσικά καθόλου και ειλικρινά εύχομαι να υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι σαν κι αυτόν οι οποίοι παρά την ηλικία τους να προσπαθούν τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος και τις μελλοντικές γενιές.

Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή του Δανού ιατρού Καθηγητή Jan Helge Larsen που απευθύνει  στο Δήμο και στους υπεύθυνους πολιτικούς του νησιού, στην οποία καταθέτει τις προτάσεις του επισημαίνοντας ότι είναι από μία χώρα όπου τα περιβαλλοντικά θέματα αντιμετωπίζονται πολύ σοβαρά. Μεταξύ άλλων αναφέρει για την κλιματική αλλαγή ,για την εκμετάλλευση απορριμμάτων, για την εκμετάλλευση της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας λόγω του άφθονου ήλιου και των ανέμων. Την μείωση των καυσαερίων ,με την χρησιμοποίηση αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών  και ηλεκτρικών ποδηλάτων . Η Πόθια να μετατραπεί σε μία πόλη ελκυστική για τους τουρίστες. Να εκμεταλλευθεί η Κάλυμνος τα νερά της ,να γίνει καταπράσινη. Και όπως καταλήγει οι οικολογικές –πράσινες δράσεις αυτές μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την ΕΕ.

Δείτε αυτούσια την επιστολή
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός