Ι.Γαλουζής: Σε τεντωμένο σχοινί η συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή (video)

699

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 ο τέως Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής με αφορμή την επιστολή-απάντηση που έστειλε  στο Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη για την αγορά του ακινήτου που προορίζεται να διατεθεί για το Τμήμα Μηχανικών της ΑΕΝ

Αναφέρθηκε στους λόγους που η συνεδρίαση του ΔΣ οδηγήθηκε σε αναβολή, στην επιστολή που έστειλε στη συνέχεια ο Δήμαρχος που όπως χαρακτηριστικά είπε προσπαθεί “να ρίξει την μπάλα εκτός γηπέδου” και στην ανάγκη να απαντήσει ζητώντας να αντιμετωπσιτεί το θέμα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να υπάρχει μία βεβαίωση από το ΥΝΑΝΠ ότι το κτίριο κρίνεται κατάλληλο για τη στέγαση του Τμήματος Μηχανικών, καθόσον πρόκειται για απευθείας αγορά ακινήτου.

Στη συνέχεια ο τέως Δήμαρχος έκανε αναφορά στο Καρπάθειο ΔΣ και στις αντιδράσεις που υπήρχαν από τις τότε αντιπολιτεύσεις στο να κατεδαφιστεί το παλαιό κτίρο. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Ι.Γαλουζής, απάντησε για τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.

Όπως είπε, μέχρι τώρα η Παράταξη του «έβαζε πλάτη» και στήριζε και ψήφιζε τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής για να υλοποιήσει τους στόχους της.

Στην πορεία διαπιστώνεται ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα στα οποία η Παράταξη του διαφωνεί. Πάνω απ’ όλα όπως τόνισε θα πρέπει να υπάρχει μία συμπεριφορά όχι μόνο από το Δήμαρχο αλλά και τα μέλη της Παράταξης του, μία συμπεριφορά κόσμια ,που να προέρχεται από την καλή συνεργασία. Όμως αυτό, όπως είπε ο κ. Γαλουζής, δεν το έχουν δεί. Στον ένα χρόνο ως επικεφαλής των συνεργαζομένων  Παρατάξεων συναντήθηκαν στην αρχή 1-2 φορές και έκτοτε καθόλου. Τα θέματα συνεργασίας πρέπει να μπουν σε μία άλλη βάση και φαίνεται ότι δεν προχωράει, επειδή δεν το θέλει ο Διακομιχάλης και οι άλλοι , αλλά το κρατάει εξ ανάγκης.

Κλείνοντας είπε ότι η  συνεργασία είναι σε τεντωμένο σχοινί και θα πρέπει ως Παράταξη να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις με την κοινωνία, τους στόχους και δεν πρέπει να επωμισθεί η δική του Παράταξη το όποιο αρνητικό έργο για το οποίο δεν συμμετέχει και άλλοι σχεδιάζουν και άλλοι το υλοποιούν. Όπως χαρακτηριστικά είπε από τους 13 στόχους που είχε ανακοινώσει πέρσι τον Σεπτέμβριο ο κ. Διακομιχάλης ελάχιστα έχουν γίνει στον ένα χρόνο.

Και κατέληξε ανακοινώνοντας ότι θα γίνει μία ευρεία συνέλευση της Παράταξης του για να βγεί μία απόφαση δημοκρατική και συλλογική για το θέμα της συνεργασίας.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Ι.Γαλουζής στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

17-9-2020 Ι.Γαλουζής: Σε τεντωμένο σχοινί η συνεργασία με τη Δημοτική ΑρχήΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός