Κατάληψη από μαθητές στο 1ο ΓΕΛ Καλύμνου (video)

1522

Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020.

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε εκπρόσωπος των μαθητών του Σχολείου αλλά και ο Διευθυντής Νικόλαο Κορφιάς.

Η εκπρόσωπος των μαθητών αναφέρθηκε στα αιτήματα που έχουν. Όπως είπε υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα για τις συνθήκες λειτουργίας του Σχολείου εν ώρα πανδημίας για τα οποία και κάνουν την κατάληψη και εξειδικεύοντας μίλησε για προσωπικό καθαριότητας, μείωση του αριθμού των μαθητών στα Τμήματα και προσλήψεις καθηγητών για να καλυφθούν τα νέα τμήματα.

Ο Διευθυντής του Σχολείου Νικόλαος Κορφιάς απαντώντας για τα αιτήματα ξεκίνησε λέγοντας για το εκπαιδευτικό προσωπικό ότι όταν άνοιξε το σχολείο υπήρχαν περισσότεροι καθηγητές και μάλιστα περίσσευαν και κάλυπταν όλες τις ειδικότητες,

Αναφορικά με τις καθαρίστριες είπε ότι το σχολείο έχει δύο καθαρίστριες από το πρωί μέχρι το μεσημέρι και καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες.

Για το θέμα του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, είπε ότι το θέμα είναι πρακτικό δεν μπορούν να διασπαστούν, αφού τα περισσότερα είναι μέχρι είκοσι μαθητές. Το να διασπαστούν τα Τμήματα και να γίνουν των  10 και 12 μαθητών σημαίνει και περισσότερες αίθουσες και δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.

Κλείνοντας είπε ότι  τα αιτήματα δεν έχουν βάση και ουσία

 Δείτε  το ρεπορτάζ  που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

29-9-2020 Κατάληψη στο 1ο Λύκειο Καλύμνου