Μαγεμένη με τα αναρριχητικά πεδία της Καλύμνου η Victoria Michelson που βρίσκεται στο νησί με το χλιδάτο γιοτ “PACIFIC”.

4051

Μαγεμένη με τα αναρριχητικά πεδία της Καλύμνου είναι η Victoria Michelson κόρη του Ρώσου δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, Leonid Michelson πρόεδρου και κύριου μετόχου της ρωσικής εταιρείας αερίου Novatek.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr η  Victoria Michelson επιβαίνει στο πολυτελές, χλιδάτο γιοτ  PACIFIC (IMO: 9569293) που κατέπλευσε στην Κάλυμνο την προηγούμενη εβδομάδα,  Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

 Το σκάφος αρχικά αγκυροβόλησε στην θαλάσσια περιοχή στα Θέρμα στη συνέχεια στο δίαυλο Τελένδου- Μυρτιών και ακολούθως στον Εμπορειό. Σήμερα Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου2020 πρωί μετακινήθηκε και αγκυροβόλησε στον όρμο των Αργινωντών.

Η Victoria Michelson σπούδασε ιστορία τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στο Courtauld Institute του Λονδίνου . Είναι λάτρης της αναρρίχησης και πριν έλθει στην Κάλυμνο με το γιοτ  PACIFIC ζήτησε και πήρε πολλές πληροφορίες για το νησί από τον Πράκτορα Βασίλη Καπαδάκη και το “kalymna yachting”.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, η Victoria Michelson έχει εντυπωσιαστεί και μαγευτεί από τα αναρριχητικά πεδία της Καλύμνου, που αποτέλεσαν και το λόγο παράτασης της παραμονής της στο νησί .Ήδη σήμερα  Σάββατο έχει κλείσει 9 ημέρες στην Κάλυμνο.

Να σημειώσουμε ότι ο ανεφοδιασμός του σκάφους γίνεται καθημερινά από τη αγορά Καλύμνου και Κω με το ελικόπτερο που διαθέτει το σκάφος.

Η Victoria Michelson επισκέπτεται τα αναρριχητικά πεδία και επιδίδεται στο αγαπημένο της σπορ, ενώ με μικρή παρέα κάποιες φορές και με μεγάλη διακριτικότητα επισκέπτεται ταβερνούλες της περιοχής.

Το σκάφος έχει 28 άτομα πλήρωμα ενώ επιβαίνουν εκτός της Victoria Michelson και μικρή φιλική της παρέα.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΣΚΑΦΟΣ

Το PACIFIC (IMO: 9569293) είναι ένα πολυτελές Yacht που έχει ναυπηγηθεί το 2010 με σημαία Cayman Is

Το ολικό μήκος του είναι 85.38 μέτρα και το πλάτος του είναι 15.65 μέτρα. Έχει ατσάλινο κύτος και υπερκατασκευή αλουμινίου. 

Το σκάφος με κομψό μοναδικό χρώμα , που  μπορεί να αλλάξει στον ήλιο

 Επί του σκάφους υπάρχει ελικόπτερο.

Μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα σε 6 καμπίνες με εσωτερική πολυτελής διακόσμηση από την Bannenberg & Rowell και μια εξωτερική σχεδίαση από την German Frers. Το Πλήρωμα του είναι 28 άτομα. Ο ανελκυστήρας διευκολύνει την κίνηση μεταξύ ορόφων. Επίσης, το σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει δύο ελικόπτερα

Διαθέτει γήινες αποχρώσεις με μπλε πιτσιλιές. Τα έπιπλα και η απαλή επίπλωση του σκάφους διαθέτουν ουδέτερα χρώματα και υφάσματα πλούσιας υφής. Ο ανελκυστήρας διευκολύνει την μετακίνηση μεταξύ ορόφων και η εντυπωσιακή σειρά ανέσεων διασφαλίζει ότι κάθε επισκέπτης έχει μια ευχάριστη στιγμή.

Διαθέτει SPA , τζακούζι ,σινεμα –θέατρο , γυμναστήριο και πισίνα

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ Λεονίντ Βικτόροβιτς Μίκελσον 

Πληροφορίες από τη Βικιπαίδεια,

Ο Λεονίντ Βικτόροβιτς Μίκελσον  γεννημένος 11 Αυγούστου του 1955 είναι Ρώσος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, πρόεδρος και κύριος μέτοχος της ρωσικής εταιρείας αερίου Novatek.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό επιχειρηματικό περιοδικό Forbes, η προσωπική του περιουσία άγγιζε τα 23,6 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο του 2019.Το 2018 ήταν ο τρίτος πλουσιότερος Ρώσος και ο εξηκοστός τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος.

Γεννημένος από Εβραίους γονείς, Ο Μίκελσον ξεκίνησε την καριέρα του ως μηχανικός μετά από την αποφοίτησή του από το Ινστιτούτο Πολιτικών Μηχανικών της Σαμάρα το 1977.

 Ξεκίνησε να εργάζεται ως εργοδηγός σε μια κατασκευαστική εταιρία στην Σιβηρία.

Το 1985, ορίστηκε ως Γενικός Μηχανικός της Ryazantruboprovodstroy. Το 1987, έγινε Γενικός Διευθυντής του Kuibishevtruboprovodstroy. Το 1991, η Kuibishevtruboprovodstroy ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που υποβλήθηκαν σε ιδιωτικοποίηση μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Μίκελσον συνέχισε ως διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία, η οποία μετονομάστηκε σε NOVA, μέχρι τον Οκτώβριο του 1994. Στη συνέχεια έγινε Γενικός Διευθυντής της εταιρείας χαρτοφυλακίου Novafinivest, η οποία αργότερα έγινε γνωστή ως NOVATEK. Από το 2008 έως το 2010 ο Μίκελσον ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της OAO Stroytransgas και της OOO Art Finance. Επί του παρόντος κατέχει τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ZAO SIBUR και υπηρετεί στο εποπτικό συμβούλιο της Ρωσικής Τράπεζας Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η SIBUR είναι μια εταιρεία επεξεργασίας φυσικού αερίου και πετροχημικών η οποία εκμεταλλεύεται 26 εργοστάσια παραγωγής σε ολόκληρη τη Ρωσία με έδρα τη Μόσχα. Ο Μίκελσον κατέχει το 57,5% της SIBUR. Κατέχει επίσης το 25% της Novatek.

Κατέχει επίσης ένα τεράστιο γιοτ που του κόστισε 150 εκ. δολάρια, το Pacific.

Ο Μίκελσον έχει έντονο ενδιαφέρον για τις τέχνες, δηλώνοντας ότι το 99% του ενδιαφέροντός του είναι στη ρωσική σύγχρονη τέχνη. Επίσης ίδρυσε το δικό του ίδρυμα, το Ίδρυμα V-A-C, το οποίο προωθεί τη σύγχρονη ρωσική τέχνη και έχει διεθνείς δεσμούς με διάφορα μουσεία του κόσμουΤον Μάιο του 2017, το ίδρυμα άνοιξε επίσης έναν εκθεσιακό χώρο στην Βενετία και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την ανάπτυξη του πρώτου μεγάλου κέντρου τέχνης της V-A-C στη Μόσχα. Σχεδιασμένο από την Renzo Piano Building Workshop, ένα νέο κέντρο σύγχρονων τεχνών και πολιτισμού στη Μόσχα πρόκειται να ανοίξει το 2019 υπό χρηματοδότηση του Μίκελσον

Ο Μίκελσον είναι παντρεμένος, με δύο παιδιά, και ζει στη Μόσχα.[1]

Δείτε ένα μικρό video που μας παραχώρησε ο φίλος Άρης Χριστίνης με την προσνήωση το ελικοπτέρου στο κατάστρωμα του πολυτελούς γιωτ που ήταν αγκυροβολημένο κοντά στα Θέρμα την πρωτη ημέρα που ήλθε στην Κάλυμνο και φωτογραφίες του Μάμα Χαραμαντά από τα Αργινώντα όπου είναι σήμερα Σάββατο αγκυροβολημένο.

Στο δίαυλο Τελένδου-Καλύμνου αγκυροβόλησε το χλιδάτο γιοτ PACIFIC