Σάρωσε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καλύμνου ΠΡΩΤΕΑΣ τα μετάλλια στο 1ο Κύπελλο Ελλάδας Αθλητικής Ναυαγοσωστικής.

1551

Σάρωσε για άλλη μια φορά τα μετάλλια ο Πρωτέας Ναυταθλητικός Όμιλος Καλύμνου στην μεγαλύτερη διοργάνωση που συμμετείχε φέτος.

Ο λόγος για το 1ο Κύπελλο Ελλάδας Αθλητικής Ναυαγοσωστικής που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26.9. στο Δημοτικό κολυμβητήριο του Αλίμου.

Το άθλημα της Αθλητικής Ναυαγοσωστικής μολονότι δεν είναι Ολυμπιακό, είναι άθλημα στο οποίο πραγματοποιούνται εθνικοί πανευρωπαϊκοί και Παγκόσμιοι αγώνες.

Ο Πρωτέας Ν.Ο.Κ. αποφάσισε να συμμετέχει φέτος στους συγκεκριμένους αγώνες, οι οποίοι διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Γ.ΓΑ. με αυστηρότερο πρωτόκολλο από τον ΕΟΔΥ και την ΓΓΠΠ.

Συμμετείχαν 14 ομάδες με 108 αθλήτριες και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό με επιδόσεις υψηλού επιπέδου, όπως αποδεικνύουν τα 6 Πανελλήνια ρεκόρ 4 στις αναπτυξιακές ηλικίες αγοριών 13-15 κ 16-17 και στις 2 open σκυταλοδρομίες.

Τα αποτελέσματα των αθλητών του Πρωτέα αναλυτικά έχουν ως εξής : 100μ εμπόδια Α 13-15 Ο Βασίλης Πούλλος 3η θέση, Κενενούνης Γιάννης 4η θέση και Μικές ο Μαστρονικόλας 6η θέση.

Στο αγώνισμα αυτό οι 4 πρώτοι αθλητές κολύμπησαν κάτω από το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ.

100μ εμπόδια Κ 13-15 Χριστίνα Εργά 3η θέση.

100μ εμπόδια Α 16-17 Αλέξης Κελεμπέσης 1η θέση και Μάμμας Ζωγραφάκης 3η θέση. Σημειώθηκε πανελλήνιο ρεκόρ για τον Αλέξη Κελεμπέση μολονότι και οι τρείς πρώτοι αθλητές κολύμπησαν κάτω από το προηγούμενο ρεκόρ.

100μ εμπόδια Α 18-29 Μιχάλης Γλυνάτσης 2η θέση.

Ρίψη σχοινιού Βασίλης ο Γλυνάτσης 6η θέση

Ρυμούλκηση ανδρείκελου με πέδιλα ο σύλλογος μας πήγε εξαιρετικά.

Α 13-15 Ιωάννης Κενενούνης 1η θέση με νέο πανελλήνιο ρεκόρ, Βασίλης Πούλλος 2η θέση και Μικές Μαστρονικόλας 4η θέση με τους 3 πρώτους κολυμβητές να κολυμπάνε κάτω από το προηγούμενο Πανελλήνιο ρεκόρ.

Κ 13-15 Η Χριστίνα η Εργά 2η θέση.

Α 16-17 Ο Αλέξης Κελεμπέσης 1η θέση με νέο πανελλήνιο ρεκόρ Μάμμας Ζωγραφάκης 2η θέση και κάτω από το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ.

Α 18-29 Μιχάλης Γλυνάτσης 1η θέση και Βασίλης Γλυνάτσης 2η θέση.

Στο αγώνισμα 4Χ25 με ανδρείκελο η ομάδα του Πρωτέα με τους Ζωγραφάκη, Εργά Κελεμπέση, Πούλλο, Μαστρονικόλα πήρε την 1η θέση.

Τέλος στην Μικτή σκυταλοδρομία 4Χ50 η ομάδα του Πρωτέα με τους Κελεμπέση, Γλυνάτση, Κενενούνη, Γλυνάτση πήρε τη 2η θέση πίσω από την ομάδα των αθλοσωστών του ΤΕΦΑΑ ΕΚΠΑ η οποία έκανε και νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ σημειώνοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Οι επιτυχίες των αθλητών του Πρωτέα, με τα 9 χρυσά , 8 αργυρά , 3 χάλκινα, 3 νέα πανελλήνια ρεκόρ και το κύπελλο για την πολυπληθέστερη συμμετοχή ανηλίκων αθλοσωστών, δεν σταματούν εδώ! 6 αθλητές του Πρωτέα είναι υποψήφιοι για κλήση από τον ή τους ομοσπονδιακούς προπονητές που θα αναλάβουν την συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας Αθλητικής Ναυαγοσωστικής.

Ηταν μια άκρως επιτυχημένη αποστολή, με έντονες συγκινήσεις που γέμισε ελπίδες και αισιοδοξία το σύλλογο μέσα στο βαρύ λόγω πανδημίας κλίμα των ημερών που διανύουμε.