Στην ακριτική Ψέριμο αγκυροβόλησε το εντυπωσιακό « Γεράκι της Μάλτας» (Maltese Falcon ) με το επαναστατικό  σύστημα ιστιοπλοΐας.(video)

986

Στην ακριτική Ψέριμο αγκυροβόλησε το εντυπωσιακό « Γεράκι της Μάλτας» (Maltese Falcon ) με το επαναστατικό  σύστημα ιστιοπλοΐας την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020,προερχόμενο από Λέρο.

Στο σκάφος επέβαινε η  ιδιοκτήτρια της Pleon Ltd στην ποία ανήκει το «Μaltese Falcon»  Έλενα Αμβροσιάδου μία από τις 50 ισχυρότερες γυναίκες στο χώρο των hedge funds.

Η  Έλενα Αμβροσιάδου είναι Πρόεδρος της Ikos Asset Management LTD, Μεγάλη Βρετανία. 

 Το επαναστατικό σύστημα ιστιοπλοΐας  – το Falcon Rig – που διαθέτει  το Maltese Falcon το καθιστά ένα νέο ορόσημο στην ιστορία της ιστιοπλοΐας: 3 αυτοδύναμοι και περιστρεφόμενοι ιστοί που φιλοξενούν 15 πανιά για συνολική έκταση ιστού 2.400 τετραγωνικών μέτρων (25.791 πόδια τετραγωνικά), που διαχειρίζεται το απόλυτο στο Perini Navi Sail Έλεγχος για απαράμιλλη απόδοση με απαράμιλλη χαρακτηριστικά ασφάλειας και ευελιξίας.Το εμβληματικό Μαλτέζικο Γεράκι χτίστηκε για τον αείμνηστο Tom Perkins από τον οποίο αγοράστηκε από την Pleon Ltd, με σκοπό τη δημιουργία μιας μοναδικής εμπειρίας ναύλωσης

Αυτό το απίστευτο σούπερ σκάφος έχει ολικό μήκος 87.35 μέτρα και το πλάτος του είναι 12.46 μέτρα.  έχει μέγιστη ταχύτητα δεκαοκτώ κόμβων και εύρος 3.000 ναυτικών μιλίων με ταχύτητα πλεύσης δεκατέσσερις κόμβων, καθιστώντας το Μαλτέζικο Γεράκι το απόλυτο πλοίο ναύλωσης.

 Αποτελεί ένα σούπερ γιοτ για διασκέδαση μεγάλης κλίμακας μεταξύ έξυπνων αγκυρώσεων ή ως τρόπος για να ζήσετε μια μοναδική διαδρομή με γαλάζια νερά στον ωκεανό. Προσφέροντας στους επισκέπτες της ναύλωσης το απόλυτο πολυτελές και είναι το πιο εντυπωσιακό ναυλωμένο σκάφος στην αγορά σήμερα.

Είναι ένα από τα πιο περίπλοκα και μεγαλύτερα ιστιοφόρα στον κόσμο. Το σκάφος έριξε τη σημαίατηςBVI το 2008 και αγοράστηκε από την Pleon Ltd, η οποία την έβαλε σεναύλωση . 

Διάσημοι ναυλωτές περιλαμβάνουν τους ηθοποιούς Tom Hanks, Hugh Jackman και τον συνιδρυτή της Google, Larry Page.

Ευχαριστούμε το φίλο Άρη Χριστίνη για το video και τις φωτογραφίες

Στην ακριτική Ψέριμο αγκυροβόλησε το το εντυπωσιακό « Γεράκι της Μάλτας» (Maltese Falcon ).Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός