Στο «ψυγείο» η ανακύκλωση στην Κάλυμνο!!!

1710

Μπορεί από τις πρώτες ανακοινώσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής Καλύμνου, μόλις ανέλαβε την εξουσία να ήταν η ενεργοποίηση της Ανακύκλωσης στην Κάλυμνο, όμως πέρασε ένας χρόνος χωρίς κάτι να έχει ξεκινήσει.

Να θυμίσουμε  δηλώσεις του Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη για άμεση ενεργοποίηση της Σύμβασης Συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωση ΑΕ( ΕΕΑΑ ΑΕ) που έχει υπογραφεί στις 22 Αυγούστου 2013 με την  τροποποίησης δύο σημείων που αφορούν στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΣΜΑΥ) και στην μεταφορά των ανακυκλωσίμων υλικών από Κάλυμνο στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών( ΚΔΑΥ) στην Αττική.

Μάλιστα σχεδιαζόταν η λειτουργία  προσωρινά ως πρόχειρου ΣΜΑΥ σε ειδικό χώρο που θα διαμορφωνόταν πλησίον  του ΧΑΔΑ, απ’ όπου και θα γινόταν η μεταφόρτωση για προώθηση στο ΚΔΑΥ στην Αττική .

Επίσης να θυμίσουμε τις ανακοινώσεις που έγιναν  για επίσκεψη στην Κάλυμνο του Σύμβουλου Επικοινωνίας της «ΕΕΑΑ ΑΕ» Δημητρίου Παπασωτηρίου ο οποίος σε προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ με μοναδικό θέμα την έναρξη ανακύκλωσης με τροποποίηση της υφιστάμενης σύμβασης θα ενημέρωνε το Σώμα.

Αρχικά αυτό ήταν να γίνει μέσα στον περασμένο Φεβρουάριο ώστε η ανακύκλωση να ξεκινούσε τον Μάρτιο. Με τη δικαιολογία ότι τα μέτρα κατά του κορωνοϊού δεν το επέτρεψαν, η επίσκεψη του εκπροσώπου της «ΕΕΑΑ ΑΕ» μεταφέρθηκε για τον Αύγουστο 2020.

Ο Αύγουστος πέρασε, ο Σεπτέμβριος τελειώνει και κανένα νεότερο  για την Ανακύκλωση στην Κάλυμνο!!

Και τα εύλογα ερωτήματα που δημιουργούνται:

1.Γιατί αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση από πλευράς Δημοτικής αρχής;

2. Για τη Δημοτική Αρχή η ενεργοποίηση της Ανακύκλωσης είναι στις προτεραιότητες της;

3. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την ενεργοποίηση της ανακύκλωσης στην Κάλυμνο;

4. Που είναι οι 300 μπλέ κάδοι που θα ερχόντουσαν;

5. Γιατί οι χρωματιστοί κάδοι που προμηθεύτηκε η προηγούμενη Δημαρχία χρησιμοποιήθηκαν για την απόρριψη σύμμεικτων απορριμμάτων;