Ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Τρικοίλης για την αντιπαράθεση του με το Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη στο χθεσινό ΔΣ και για απόφαση του ΣτΕ .(video)

1220

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε σήμερα Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 ο δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Τρικοίλης της Ελάσσονος μειοψηφίας του Γιάννη Γαλουζή.

Ο Γιώργος Τρικοίλης αναφέρθηκε στην ένταση που δημιουργήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου 2020  και στην αντιπαράθεση που είχε με το Δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη σε δύο θέματα.

Ξεκινώντας καυτηρίασε την τακτική που ακολουθήθηκε από τη Δημοτική αρχή όλο το προηγούμενο διάστημα  με τα δημοτικά συμβούλια να γίνονται εξ αποστάσεως.

Στη συνέχεια μίλησε για το πρώτο θέμα που υπήρξε αντιπαράθεση.

Ήταν το θέμα της αγοράς του κτιρίου της οικογενείας Γ.Ντόβελου προκειμένου να στεγαστεί η υπό ίδρυση Σχολή Μηχανικών.
Οι αντιπολιτεύσεις  ζήτησαν, επειδή πρόκειται για απευθείας  αγορά κάποιο έγγραφο από το ΥΝΑΝΠ που να βεβαιώνει ότι το κτίριο που θα αγοραστεί από το Δήμο, είναι κατάλληλο για να εγκατασταθεί η υπό ίδρυση Σχολή Μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου.

Τέτοιο έγγραφο όπως είπε ο Γ.Τρικοίλης δεν υπάρχει αν και έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που το ΔΣ αποφάσισε να εξασφαλίσει κτίριο για την εγκατάσταση της Σχολής  Μηχανικών.

Η απουσία τέτοιου εγγράφου όπως τόνισε ο Γ.Τρικοίλης δημιουργεί προβλήματα γιατί πρόκειται για απευθείας αγορά και υπάρχει κίνδυνος τα χρήματα που θα δοθούν για την αγορά του να καταλογιστούν σε βάρος των δημοτικών συμβούλων

Οι αντιπολιτεύσεις αντέδρασαν και ζήτησαν να αναβληθεί το θέμα μέχρι να προσκομιστεί βεβαίωση για την καταλληλότητα του κτιρίου. Το θέμα τελικά αναβλήθηκε με το δήμαρχο να απαντά, καλά εγώ θα το φέρω όποτε θέλω τώρα.

 Το δεύτερο θέμα για το οποίο υπήρξε έντονη αντιπαράθεση με το δήμαρχο, ήταν όταν ο Γ.Τρικοίλης άσκησε κριτική για τις συνεχείς παρατάσεις στο έργο των ασφαλτοστρώσεων. Όπως τόνισε ο Γ.Τρικοίλης αυτές οι παρατάσεις βολεύουν το Δήμαρχο ώστε να κυλά ο χρόνος και να πιστώνεται τα έργα.

 Βέβαια ο Γ.Τρικοίλης παραδέχθηκε ότι η αναφορά του ότι υπάρχει μία άτυπη συνεννόηση Δημάρχου με εργολάβο, που εξόργισε το Δ.Διακομιχάλη ήταν μια λάθος έκφραση και ζήτησε συγγνώμη.

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του ο Γιώργος Τρικοίλης μίλησε για  την δικαίωση του με την απόφαση του Συμβουλίου της  Επικρατείας  με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση του Ιωάννη Διαμαντή για ακύρωση της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου.

Με την απόφαση εκείνη ακυρώθηκαν  9 ψηφοδέλτια των δημοτικών εκλογών με αντίστοιχους σταυρούς με αποτέλεσμα ο Ι.Διαμαντής να καταταγεί ως 2 επιλαχών και τη θέση να καταλάβει ο Γιώργος Τρικοίλης.

Ο Γιώργος Τρικοίλης επισήμανε ότι καμία δημοτική Παράατξη δεν έκανε κάποια δήλωση για την απόφαση αυτή, ενώ εκκρεμεί η υπόθεση και στο ποινικό δικαστήριο που θα διερευνήσει ποιός προέβη στην αντικατάσταση των ψηφοδελτίων.

Ανέφερε επίσης ότι ο Ι.Διαμαντής έχει στραφεί εναντίον μαρτύρων και έχει κάνει και αγωγή, κάτι που υποχρεώνει και τον ίδιο να υποβάλλει αντιαγωγή.

Αναφορικά με το αν παραιτηθεί από τη θέση του Δημοτικού συμβούλου είπε ότι είναι ένα θέμα με το οποίο συζητά με τον πρώτο επιλαχόντα που είναι ο Σάκης Τηλιακός.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Τρικοίλης στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Τρικοίλης για αντιπαράθεση του με το Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη στο ΔΣ.