Video με το επίμαχο απόσπασμα της φραστικής επίθεσης του Ν.Γαβαλά στον τέως Δήμαρχο Ι.Γαλουζή σε συνεδρίαση του ΔΣ.

1573

Προσβλητική φραστική επίθεση  δέχθηκε  ο τέως Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής  από τον Πρόεδρο του ΔΣ Νικολάου Γαβαλά στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 στις 12.00 το μεσημέρι, κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Αποτέλεσμα ο Γιάννης Γαλουζής και τα μέλη της Παράταξης του να αποχωρήσουν από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά του Νικολάου Γαβαλά.

Να σημειώσουμε ότι μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν : Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Κατασκευή και λειτουργία Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων – Ο.Ε.Δ.Α. – Δήμου Καλυμνίων σε γήπεδο (δημοτική έκταση) επιφάνειας 65.315,00 m2 στην περιοχή Γιαννοχώραφα –Λιανοχωρίου» και στη συζήτηση συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη ο μελετητής Νικόλαος Χατζηνικολάου

Το kalymnos-news.gr είχε κάνει σχετικό ρεπορτάζ την επομένη ημέρα του επεισοδίου, ενώ μίλησε με τον τέως Δήμαρχο Ιωάννη Γαλουζή, με το δημοτικό σύμβουλο Ποθητό Μαγκούλια και με τον πρόεδρο του ΔΣ Νικόλαο Γαβαλά.Επίσης με το Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη που έσπευσε να καλύψει τον Ν.Γαβαλά

Ο Νικόλαος Γαβαλάς  στις εξηγήσεις που έδωσε μιλώντας στο kalymnos-news.gr προσπάθησε να ωραιοποιήσει το επεισόδιο και τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε « ο κ. Γαλουζής έπρεπε να εκτονωθεί» και  «να κάνουμε ερώτηση και όχι να λέμε τα σώψυχα μας» με τη δικαιολογία ότι ο τέως Δήμαρχος έκανε τοποθέτηση διάρκειας μισής ώρας και δεν έκανε ερώτηση.

Βέβαια ο Πρόεδρος του ΔΣ αγνόησε ότι ο Γιάννης Γαλουζής ήταν επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας και ο προηγούμενος Δήμαρχος που χειρίστηκε επί 5 χρόνια το θέμα που συζητιόταν και γνώριζε επαρκώς το θέμα και ήταν υποχρέωση του να ενημερώσει το Σώμα για το ιστορικό ενός σημαντικού έργου Υποδομής που ενδιαφέρει όλο τον Καλυμνιακό λαό.

Εξασφαλίσαμε και παραθέτουμε το επίμαχο απόσπασμα από το επεισόδιο για τα δικά σας συμπεράσματα.

 Το video διάρκειας 8.30 λεπτών περίπου περιλαμβάνει το τελευταίο τμήμα της ενημέρωσης-τοποθέτησης του Ιωάννη Γαλουζή και τα όσα ακαολούθησαν.

Ο Ι.Γαλουζής μιλώντας σε χαμηλούς τόνους και αναφέροντας ενδιαφέροντα στοιχεία, έκανε μία ιστορική αναδρομή.

Τελειώνοντας την τοποθέτηση του, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος Νικόλαος Γαβαλάς που άμεσα πυροδότησε το ήπιο μέχρι εκείνη τη στιγμή κλίμα, αναφέροντας την απαξιωτική και ειρωνική έκφραση ότι ο κύριος Γαλουζής έπρεπε να εκτονωθεί!!

Παραθέτουμε πιο κάτω τα όσα ακολούθησαν και όσα ειπώθηκαν επισημαίνοντας:

1.Τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Ν.Γαβαλάς: « ο κ. Γαλουζής έπρεπε να εκτονωθεί» και  «να κάνουμε ερώτηση και όχι να λέμε τα σώψυχα μας» που πυροδότησαν το κλίμα.

2. Την αφαίρεση του λόγου από τον κ. Μαγκούλια και το κλείσιμο του μικροφώνου του από το Ν.Γαβαλά.

2. Την αναφορά του Ιωάννη Γαλουζή την ώρα που αποχωρούσε : Θα πρέπει ο Δήμαρχος να το συνετίσει και να το βάλει στη θέση του.

3. Την αναφορά του Μιχάλη Μπούκη στο περιστατικό και στην επισήμανση του απευθυνόμενος στον Πρόεδρο: «πιστεύω κ. Πρόεδρε ότι πολλές φορές δυναμιτίζετε το κλίμα εδώ πέρα…. Είστε Πρόεδρος δεν είστε δικτάτορας.»

Ο επίμαχος διάλογος

Ν.Γαβαλάς: Κύριε Χατζηνικολάου να σας ζητήσω συγγνώμη αλλά ο κύριος Γαλουζής έπρεπε να εκτονωθεί .Ερώτημα βέβαια δεν έγινε, τώρα θα παρακαλέσω τους υπόλοιπους ,αν και είναι λίγο άδικο, φαντάζομαι ότι δεν έχουν την ίδια ανάγκη εκτόνωσης να προχωρήσουν σε ερωτήσεις γιατί θα πρέπει κάποια στιγμή να απελευθερώσουμε και τον άνθρωπο. Έχει ζητήσει το λόγο και ο κ. Μπούκης.

Ξεκινώντας την τοποθέτηση του ο Μ.Μπούκης, ζήτησε το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Ποθητός Μαγκούλιας.

Ν.Γαβαλάς: Συγγνώμη δεν κατάλαβα τι είπατε. Δεν σας ακούω.

Π.Μαγκούλιας: επί της διαδικασίας . Κύριε Πρόεδρε πήρα την άδεια από τον κ. Μπούκη.

Ν.Γαβαλάς: Όχι ο κ. Μπούκης δεν δίνει άδειες. Πέστε μου τι θέλετε.

Π.Μαγκούλιας: Απλά θέλω να καυτηριάσω..

Ν.Γαβαλάς: Σας παρακαλώ πολύ μην..

Π.Μαγκούλιας:  Ο κ. Γαλουζής είναι ο άνθρωπος που χειρίστηκε το θέμα τα 5 τελευταία χρόνια

Ν.Γαβαλάς: (διακόπτοντας) Κύριε Μαγκούλια συγγνώμη αλλά δεν χρειάζεται να δυναμιτίσουμε το θέμα.

Π.Μαγκούλιας:  Αν θέλετε να το δυναμιτίσετε δική σας ευθύνη  είναι, εγώ κάνω μία ήπια τοποθέτηση.

Ν.Γαβαλάς: (διακόπτοντας) Ερωτήσεις κάνουμε δεν κάνουμε τοποθετήσεις

Π.Μαγκούλιας: Θέλω να καυτηριάσω

Ν.Γαβαλάς: (διακόπτοντας) Δεν επαναλαμβάνουμε δίκην δικηγόρου να υπερασπίσουμε κάποιον που δεν αδικήθηκε ,μας αδίκησε επί μισή ώρα. Ο κ. Μπούκης έχει το λόγο.

Π.Μαγκούλιας: Ο κ. Γαλουζής που χειρίστηκε το θέμα τα τελευταία 5 χρόνια.. (στο σημείο αυτό ο κ. Γαβαλάς  έκλεισε το μικρόφωνο στον Π,Μαγκούλια και δεν ακούστηκαν τα όσα είπε)

Ν.Γαβαλάς: Δεν θα πείτε εσείς αν είμαι εγώ σοβαρός ,σοβαρός θα πρέπει να είστε εσείς. εσείς θα πρέπει να είστε σοβαρότεροι και όταν μιλάμε για ερώτηση να κάνουμε ερώτηση και όχι να λέμε τα σώψυχα μας. Καταλάβατε. Κανένας δεν είναι παλαβός εδώ. Κανένας δεν είναι παλαβός εδώ μέσα. Ο κύριος Μπούκης έχει το λόγο.

Μ.Μπούκης : Χαιρετώ ξανά τον κ. Χατζηνικολάου ,κύριε Πρόεδρε εγώ θα είχα περισσότερους λόγους από το κ. Γαλουζή να εκτονωθώ και να γυρίζω στο παρελθόν για να θυμίσω πολλά πράγματα ,δεν θα το κάνω

Στο σημείο αυτό αποχωρεί ο Ι.Γαλουζής και τα μέλη της Παράταξης του λέγοντας ότι ψηφίζουν το θέμα με τον Ν.Γαβαλά να λέει από το μικρόφωνο :Κύριε Γαλουζή αφορμές γυρεύετε κάθε φορά. Μπορείτε να αποχωρήσετε. Έχετε όλο το δικαίωμα να αποχωρήσετε άλλωστε μέχρι στιγμής θα  είστε συνεχώς .. δεν ξέρω αν είναι πολλές ,,,είστε συνεχώς, η αποχώρηση σας επιβεβαιώνει ότι θα είστε απών σε όλα τα μεγάλα θέματα. Καμία ψηφοφορία δεν γίνεται όταν αποχωρείτε . Αν θέλετε να ψηφίσετε να παραμείνετε. 

Ιωάννης Γαλουζής αποχωρώντας: Θα πρέπει ο Δήμαρχος να το συνετίσει και να το βάλει στη θέση του.

Μ.Μπούκης: παίρνοντας το λόγο: Εγώ πραγματικά λυπάμαι ,πιστεύω κ. Πρόεδρε ότι πολλές φορές δυναμιτίζετε το κλίμα εδώ πέρα.

Ν.Γαβαλάς: Όχι άλλες κριτικές. Πρόεδρος είμαι και βλέπω ότι δεν ακολουθείτε τις διαδικασίες..

Μ.Μπούκης: Είστε Πρόεδρος δεν είστε δικτάτορας. Θα μπορούσατε να το διακόψετε και να του πείτε και να κάνετε παρατήρηση γιατί δεν έκανε ερώτηση και να του πείτε ευγενικά να κάνει ερώτηση . Τώρα το εκτονώνετε, το ποιός εκτονώνετε αυτά δεν χρειάζονται αν θέλετε  να υπάρχει μία συναίνεση εδώ πέρα..

Ν.Γαβαλάς: Κρατήστε τις απόψεις σας

Μ.Μπούκης: Τι θα πει κρατήστε τις απόψεις . Δηλαδή δεν θα μιλάμε .

Ν.Γαβαλας: Να μιλάμε επί του θέματος

Μ.Μπούκης:  Δηλαδή αυτό δεν είναι θέμα … Εντάξει κ. Πρόεδρε όλοι καταλαβαίνουμε.

Δείτε video με το επίμαχο απόσπασμα από τη συνεδρίαση του ΔΣ στις 4 Σεπτεμβρίου 2020

Eπίμαχο απόσπασμα φραστικής επίθεσης του Ν.Γαβαλά στον Ι.Γαλουζή σε συνεδρίαση του ΔΣΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός