Αιχμηρός ο Ι.Μαστροκούκος για επιστολή του Δημάρχου Δ.Διακομιχάλη με την οποία ζητά να έλθει στην Κάλυμνο ανταγωνίστρια Εταιρεία της ΑΝΕΚ.(video)

944

Αιχμηρός ήταν ο Ι.Μαστροκούκος επικεφαλής της  μείζονος μειοψηφίας, μιλώντας σήμερα στο kalymnos-news.gr για την επιστολή του Δημάρχου Δ.Διακομιχάλη με την οποία ζητά να έλθει στην Κάλυμνο ανταγωνίστρια  Εταιρεία της ΑΝΕΚ

Να θυμίσουμε ότι με επιστολή του, με ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου 2020, ο Δήμαρχος  Δημήτρης Διακομιχάλης ζητά από το Υπουργείο Ναυτιλίας όπως συζητηθεί στη συνεδρίαση του ΣΑΣ η έγκριση αιτήματος της πλοιοκτήτριας του πλοίου ΣΤΑΥΡΟΣ για επέκταση του δρομολογίου της γραμμής Κως –Ρόδος ώστε η αρχή του να είναι από  την Κάλυμνο. Και όπως καταλήγει η επιστολή, με τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετηθούν έτσι οι κάτοικοι της Καλύμνου στη σύνδεση τους με την Ρόδο, αλλά θα εξασφαλιστεί και ο ελλιμενισμός του πλοίου στο λιμάνι Καλύμνου.

Είναι ένα θέμα που ανέδειξε το kalymnos-news.gr που μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Σχολιάζοντας ο Ι.Μαστροκούκος είπε μεταξύ άλλων:

Η επιστολή διαβάζετε από δύο πλευρές . Η μία πλευρά είναι να επκεταθεί το δρομολόγιο και να ξεκινά από Κάλυμνο. Θα πει κανείς καλό δεν είναι; Καλό είναι .Αλλά ελάχιστο καλό. Διότι είναι άγονη γραμμή και φανταστείτε Κάλυμνος-Κως-Νίσυρος-Τήλος -Χάλκη-Σύμη-Ρόδος ,ποιος θα επιλέξει τέτοια εξυπηρέτηση όταν θέλει 10 ώρες για να πάει  στη Ρόδο. Το καλό είναι το ελάχιστο.

Η άλλη όψη του νομίσματος. Έχουμε εμείς καμιά δουλειά να φέρουμε την πλέον ανταγωνίστρια Εταιρεία της Εταιρεία της ΑΝΕΚ μέσα στα σπλάχνα μας ; Ποιός ανταγωνίζεται την ΑΝΕΚ; Η  Εταιρεία ΜΑΝΟΥΣΗΣ , η οποία είναι δυνατή, έχει νεότερα πλοία ,είναι διεκδικητική ,είναι μία εταιρεία που ήλθε στα Δωδεκάνησα  από την Αλεξανδρούπολη που εκτελούσε τα δρομολόγια, ήλθε δυναμικά, να παραμείνει και έχει σαρώσει τις γραμμές.

Φανταστείτε ότι πήρε από εμάς τη γραμμή Κάλυμνος-Ψέριμος-Μαστιχάρι που την είχε η ΑΝΕΚ και ήταν επιδοτούμενη. Τι θέλουμε εμείς την ανταγωνίστρια Εταιρεία,αντί να διεκδικήσουμε την περίφραξη των συνόρων της ΑΝΕΚ να της πούμε έλα μέσα; Έχουμε κάνει συμφωνία ότι δεν θα πειράξει το «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ», δεν ξέρω. Και τέτοιες συμφωνίες είναι όπως λέμε ,όταν κάνεις συμφωνίες με το διάβολο χάνεις. Διότι τα οικονομικά συμφέροντα δεν έχουν συμφωνίες. Και κάνεις συμφωνία σήμερα μαζί μου ,αύριο που δεν θα είσαι εσύ οι συμφωνίες αυτές έχουν σβήσει και έχει μείνει το πρόβλημα στο νησί.»

Σε άλλο σημείο ο Ι.Μαστροκούκος ανέφερε: Μας προξενεί μεγάλη εντύπωση διότι τα ξέρουν πάρα πολύ καλά περί ανταγωνισμού. Και μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση ενώ την μία μέρα μιλούν πολύ σωστά, μετά από λίγες ημέρες αλλάζουν τα δεδομένα.

Θυμάστε όταν ήλθε το ΖΕΦΥΡΟΣ στην Κάλυμνο τι έλεγε ο νυν Πρόεδρος της ΑΝΕΚ; Κάθε ένας που έρχεται εδώ και μπαίνει στα χωράφια μας είναι ανεπιθύμητος .Τί άλλαξε τώρα που που όχι μόνος του έρχεται να μπεί στα χωράφια,αλλά του ανοίγουμε και το δρόμο και του λέμε περάσε ελάτε στην έδρα μας, ξεκινήστε από εδώ όταν η Εταιρεία είναι ανταγωνίστρια και όταν εμείς έχουμε δύο νέα σκάφη το ντόλφιν και το σταρ που είναι απαξιωμένα και σαπίζουν στο λιμάνι και όταν έχουμε το «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ» που είνα γερασμένο και είμαστε ευάλωτος ανταγωνιστής. Αν δεν αλλάξουμε πολιτική ,αν δεν κοιτάξουν τον εκσυγχρονισμό της Εταιρείας σας λέω ότι η Εταιρεία με μαθηματική ακρίβεια δεν πάει καλά. Εκτός αν ο στόχος είναι σε μερικά χρόνια ,αυτή η εταιρεία να βάλει λουκέτο και το πάμε στο λάου-λάου.

Δείτε τα όσα αναλυτικά είπε ο Ι.Μαστροκούκος στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

1-10-2020 Αιχμηρός ο Ι.Μαστροκούκος για τον Δήμαρχο ΚαλύμνουΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός