Αναξιοποίητη, κλειστή και σε εγκατάλειψη συνεχίζει να παραμένει 6 και πλέον χρόνια από την ανακαίνιση της η Δημοτική αγορά Καλύμνου.

2122

Δεν είναι η πρώτη φορά που το kalymnos-news.gr θα ασχοληθεί με το θέμα της “Δημοτικής αγοράς Καλύμνου“.

Αρκετά τα ρεπορτάζ που έχουμε κάνει, αλλά και η κριτική που ασκούσε η σημερινή δημοτική αρχή του Δ.Διακομιχάλη ως αντιπολίτευση, τα προηγούμενα χρόνια στη Δημαρχία Γαλουζή για την μη αξιοποίηση της Δημοτικής αγοράς μετά την ανακαίνιση της..

Ήδη πέρασαν 13 και πλέον μήνες από το τότε που η σημερινή Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Διακομιχάλη επανήλθε στο τιμόνι του Δήμου Καλυμνίων και περισσότερο από 6 χρόνια από τις 23 Ιουλίου 2014 , που η ίδια Δημοτική Αρχή του Δ. Διακομιχάλη  ως απερχόμενη τότε πραγματοποίησε τον  αγιασμό με αφορμή  την ανακαίνιση της.

Και όμως ο χώρος της  Δημοτικής αγοράς παραμένει αναξιοποίητος, κλειστός και σε εγκατάλειψη.

Να θυμίσουμε ότι μετά από 33 χρόνια η δημοτική αγορά, αφού ανακαινίσθηκε, και χωρίς βέβαια να καταλαμβάνει την έκταση που είχε τα χρόνια όπου αποτελούσε το κέντρο εμπορίου του νησιού, είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της, χωρίς όμως  μέχρι σήμερα να έχει ακόμα προσδιοριστεί η χρήση της αν και όπως προείπαμε έχουν περάσει 6 και πλέον  από τα εγκαίνια της.

Για την ιστορία να πούμε ότι πριν 74 μήνες την Τετάρτη  23 Ιουλίου 2014 όταν  έγινε ο αγιασμός ο τότε  Δήμαρχος Δ. Διακομιχάλης απευθυνόμενος στο νεοεκλεγέντα  Δήμαρχο Ι.Γαλουζή στη σύντομη ομιλία του μετά τον αγιασμό, είπε ότι η δημοτική Αρχή δεν προχώρησε στον  προσδιορισμό της  χρήσης της δημοτικής  αγοράς, αφήνοντας την πρωτοβουλία αυτή στη νέα  Δημοτική Αρχή που θα αναλάμβανε από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Ήταν σίγουρα μία σωστή κίνηση από τον απερχόμενο Δήμαρχο  θέλοντας να αφήσει την πρωτοβουλία αξιοποίησης του χώρου στη νέα Δημοτική Αρχή

Η δημοτική αρχή του Γιάννη Γαλουζή για τους δικούς της λόγους δεν προχώρησε στην αξιοποίηση του χώρου.

Επανήλθε η Δημοτική αρχή του Δημήτρη Διακομιχάλη και ενώ προεκλογικά υποσχόταν την άμεση αξιοποίηση της και τον προσδιορισμό της χρήσης της είτε σε αγορά είτε σε μετατροπή σε ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο και αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου. δυστυχώς  δεν έγινε η παραμικρή κίνηση μέχρι σήμερα,αν και πέρασαν 13 μήνες.

Δυστυχώς ένας χρήσιμος, ανακαινισμένος και με ιστορία χώρος, δυστυχώς παραμένει κλειστός, αναξιοποίητος αλλά και σε εγκατάλειψη που έχει μετατραπεί σε αποθήκη.

Αυτά τα 6 και πλέον χρόνια, έχει ανοίξει μόνο κάποιες φορές μόνο για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος διανομής τροφίμων σε άπορες οικογένειες στα πλαίσια του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Δείτε κάποιες παλαιότερες φωτογραφίες από την εγκατάλειψη του χώρου που ρημάζει.

.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός