Βαριά πρόστιμα από το ΕΣΡ σε 25 Περιφερειακά κανάλια μεταξύ των οποίων και το ΑΙΓΑΙΟ TV για τις κηραλοιφές του Βελόπουλου.

1079

Βαριά πρόστιμα επέβαλε το ΕΣΡ σε 25 περιφερειακά κανάλια, όπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος διαφήμιζε τις κηραλοιφές που προστατεύουν από τον κορονοϊό.

Από 30.000 ευρώ καλούνται να πληρώσουν 18 περιφερειακοί σταθμοί μεταξύ των οποίων και  Αιγαίο TV Δωδεκανήσου -Κάλυμνος (Απόφαση 101/2020 ΕΣΡ) .

Επίσης από 25.000 ευρώ καλούνται να πληρώσουν άλλα 7 κανάλια: Alert, Epsilon, Extra, Kontra, ΑΕ Channel, Βεργίνα και Best TV για «παραβίαση -εκ προθέσεως- την συνταγματικώς επιβαλλόμενης απαγόρευσης μετάδοσης μηνυμάτων που θα μπορούσαν να παραπλανήσουν το κοινό ως προς τις προστατευτικές ιδιότητες προϊόντων και να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και υγεία».

Σύμφωνα με το ΕΣΡ η ενέργεια των παραπάνω καναλιών έγινε «με προφανή στόχο να παραπλανήσει την ελέγχουσα αρχή και να καταστήσει πρακτικώς ανέφικτη την άσκηση των συνταγματικώς επιβαλλόμενων αρμοδιοτήτων της επί του περιεχομένου του προβαλλόμενου προγράμματος»
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός