Δέσμευση του Υπουργού Ι.Πλακιωτάκη στη συνάντηση του με το βουλευτή Β.Υψηλάντη για αποστολή κλιμακίου επιθεώρησης προτεινόμενου κτιρίου για Σχολή Μηχανικών.

694

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης συναντήθηκε χθες Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη και τη Γενική Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου.

 Με τον Υπουργό συζητήθηκαν θέματα τα οποία αφορούν τη λειτουργία της Σχολής Πλοιάρχων της ΑΕΝ Καλύμνου, καθώς επίσης και τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν για τη δημιουργία της Σχολής Μηχανικών της ΑΕΝ Καλύμνου.

Ο ΥΕΝ δεσμεύτηκε να αποστείλει άμεσα κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου προκειμένου να επιθεωρήσει το προτεινόμενο κτήριο και την καταλληλότητα του για τη στέγαση της Σχολής Μηχανικών. Επίσης οτι θα εξεταστεί η αποσταλείσα από το Δήμο Καλύμνου αναθεωρημένη μελέτη σκοπιμότητας για τη δημιουργία Σχολής Μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί με σοβαρότητα και σταθερά βήματα προωθείται η υλοποίηση μιας μεγάλης ανάγκης της Καλύμνου.

Με τη Γενική Γραμματέα Νησιωτικότητας κ. Χριστιάνα Καλογήρου συζητήθηκε το νομοσχέδιο το οποίο αναρτάται σχετικά με τη νησιωτική επιχειρηματικότητα και την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο. Το εν λόγο νομοσχέδιο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση.