“Λευκός καπνός”στη χωματερή Καλύμνου σήμερα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 !! (video)

1472

 “Λευκός καπνός” στη χωματερή Καλύμνου σήμερα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 !!

Μην πάει  ο νους σας  ότι βγήκε «λευκός καπνός» επειδή βρέθηκε λύση στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της χωματερής.

Απλά είναι το  σύνηθες φαινόμενο, το απαράδεκτο θέαμα με τη  χωματερή Καλύμνου να καίει και να καπνίζει για μία ακόμη φορά.

Οι πυκνοί καπνοί που δημιουργούν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα,σήμερα ήταν λευκού χρώματος ,άλλοτε μαύρου, ανάλογα με τα απορρίμματα που καίγονται.

Έχουμε γίνει κουραστικοί να το επαναλαμβάνουμε ότι η Δημοτική Αρχή θα πρέπει  να κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς για την οριστική επίλυση ενός μεγάλου προβλήματος που δυστυχώς για διάφορους λόγους χρονίζει, αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κάλυμνο.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει παράλληλα με την κατάθεση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) και την επίσπευση των διαδικασιών για τη νέα Ο.Ε.Δ.Α, να τρέξει το θέμα της ανακύκλωσης που θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, να σταματήσει το κάψιμο των σκουπιδιών και να προβαίνει στην ταφή ανεξάρτητα τυου ύψους της δαπάνης προμήθειας χώματος μέχρι να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα.

 Η υπομονή του κόσμου  δικαιολογημένα έχει εξαντληθεί και οι όποιες ανακοινώσεις και δηλώσεις από πλευράς Δημάρχου δεν αρκούν και δεν πείθουν ακόμη και τον πιο καλοπροαίρετο

Οι  δικαιολογίες περί δήθεν γνωστών-άγνωστων εμπρηστών δεν μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν.

Ο φακός του  kalymnos-news.gr βρέθηκε στη χωματερή σήμερα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020  και κατέγραψε εικόνες από κοντά.

Επίσης κατέγραψε το παρατηρητήριο που στήθηκε για τον έλεγχο, ενώ συνομίλησε και με ένα παλιό και έμπειρο δημοτικό υπάλληλο που γνωρίζει πολύ καλά τα συμβαίνοντα στην χωματερή.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr-news.gr

21-10-2020 «Λευκός καπνός» στη χωματερή ΚαλύμνουΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός