Οι κινητές ιατρικές μονάδες στο Αγαθονήσι

269

Στο Αγαθονήσι βρέθηκαν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες  στις  30/09, 01/10 και 02/10. Το τριήμερο αυτό δόθηκε η δυνατότητα  στο σύνολο σχεδόν των κατοίκων να δεχθούν δωρεάν, από τους γιατρούς της πολυμελούς ομάδας ιατρικές υπηρεσίες υγείας – ιατρικές επισκέψεις, κλινικές και παρακλινικές εξετάσεις, ομιλίες, συμβουλευτικά σεμινάρια και μαθήματα Πρώτων Βοηθειών.  

Η επίσκεψη στο Αγαθονήσι  έγινε στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και υλοποιείται από την «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΣ» υπό την επιστημονική επίβλεψη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ».

Ο δήμαρχος Αγαθονησίου κ. Ευάγγελος Κόττορος συνεχάρη τον Πρόεδρο, τους παράγοντες και τα μέλη για την άριστη και άψογη οργάνωση της  «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΣ» και τους ευχαρίστησε θερμά για τη μεγάλη αυτή προσφορά προς τους ακρίτες κατοίκους του Αγαθονησίου. «Ιεραποστολή» χαρακτήρισε την επίσκεψη αυτή ο δήμαρχος, δηλώνοντας σχετικά:

«Η προσφορά  σας αυτή προς τους  νησιώτες είναι εξαιρετικά σημαντική, ειδικά τη δύσκολη αυτή υγειονομική περίοδο που διανύουμε, διότι δόθηκε η ευκαιρία στους κατοίκους του Αγαθονησίου και περισσότερο σε αυτούς που δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα για θέματα υγείας σε άλλα νησιά, να δεχθούν αρκετές ιατρικές υπηρεσίες, που δυστυχώς δεν τις παρέχει η επίσημη πολιτεία, που έχει την υποχρέωση να τις παρέχει».