Ο Ι.Μαστροκούκος για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση αξιοποίησης του περιβολιού (χωράφας) στον Άγιο Θεολόγο. (video)

908

Με φόντο το περιβόλι Φωκίου στον Άγιο Θεολόγο ή όπως συνηθίζεται να λέγεται η Χωράφα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη σχετικά με την καθυστέρηση αξιοποίησης της.

Να θυμίσουμε  ότι η  χωράφα (Περιβόλι Φωκίου) στην περιοχή Αγίου Θεολόγου, περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου Καλυμνίων, πριν 5 χρόνια στις  11 Δεκεμβρίου 2015 μετά από απαλλοτρίωση και με αρκετή καθυστέρηση λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκα, έναντι του ποσού των 443.692 ευρώ

Να σημειώσουμε ότι η συνολική έκταση που περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου είναι 3.456 τμ ,ενώ συμπεριλαμβάνεται και υφιστάμενο παλαιό οίκημα.

Από τα παραπάνω ποσό τα 390.000 ευρώ χορηγήθηκαν στο Δήμο Καλυμνίων μέσω του προγράμματος ΘΗΣΕΑ ενώ το υπόλοιπο ποσό πληρώθηκε από ιδίους πόρους.

Η δημαρχία του Γιάννη Γαλουζή επιχείρησε  με την οικονομική συμμετοχή του μεγάλου ευεργέτη της Καλύμνου Γιάννη Χαλίκου με το ποσό των 500.000 ευρώ να προβεί στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου  θεάτρου-Πολιτιστικού Κέντρου.

Στις 18 Ιουλίου 2018 σε συνεδρίαση του ΔΣ έγινε η παρουσίαση της προμελέτης, που με δικά του έξοδα κάλυψε ο Γιάννης Χαλίκος που αφορούσε στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου  θεάτρου-Πολιτιστικού κέντρου. Πρόκειται για ένα κτίριο 707 τμ, που αποτελεί μόνο το 20% του συνολικού οικοπέδου της Χωράφας Αγίου Θεολόγου που είναι 3.546 τμ

Έκτοτε για διάφορους λόγους δεν προχώρησαν οι διαδικασίες και ο χώρος παραμένει μέχρι τώρα αναξιοποίητος,

Ο Γιάννης Μαστροκούκος επισήμανε την μεγάλη καθυστέρηση αξιοποίησης του χώρου.

Ξεκινώντας είπε ότι είναι χαρούμενος και ικανοποιημένος γιατί στο μερίδιο που του αναλογεί συνέβαλε και στη σχεδίαση απόκτησης του χώρου, ενώ έλαβε και μέρος στην ψηφοφορία που ο χώρος περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου Καλυμνίων,

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σκοπό για τον οποίο αποκτήθηκε η χωράφα και είπε ότι Δημαρχία Γαλουζή έκανε τις δικές της επιλογές που όμως δεν προχώρησαν,

Έρχεται η δημαρχία Διακομιχάλη ,βλέπουμε όμως ότι αργεί και λέμε τι ψάχνουμε και ζητάμε βοήθεια από τρίτους όταν εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας  και έχουμε ένα χώρο καταπληκτικό που μένει αναξιοποίητος, περνούν τα χρόνια, ενώ μπορούμε να το δώσουμε στην Καλυμνιακή κοινωνία και να τον χαρούν οι οικογένειες και τα παιδιά.

Λέω στην νυν Δημοτική Αρχή επειδή έχει περάσει και πάμε στο δεύτερο χρόνο θητείας και δεν προλαβαίνει να κάνει πράγματα. Λέμε ή να συνεχίσει τον πρώτο σχεδιασμό ή θα χρησιμοποιήσει το δεύτερο σχεδιασμό ή αν θέλει να χρησιμοποιήσει δική της πολιτική. Έχει συνεργαζόμενα γραφεία, έχει τεχνικές υπηρεσίες ο ίδιος είναι πολιτικός μηχανικός να κάνει ένα σχεδιασμό να προχωρήσει και να αξιοποιηθεί ένας χώρος και να δοθεί στην Καλυμνιακή κοινωνία.

Γιατί καθόμαστε και παρακολουθούμε να φεύγουν τα χρόνια τζάμπα ενώ μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Τι μας εμποδίζει να αξιοποιήσουμε ένα χώρο ο οποίος υπάρχει. Ούτε ένταξη θέλει ,ούτε αγορές θέλει ,έτοιμος είναι, κάντε το δικό σας σχεδιασμό και εμείς έδώ είμαστε.  Πάντα στηρίζουμε ότι είναι να γίνει προς όφελος αυτής της κοινωνίας την οποία υπηρετούμε και μας έδωσε το δικαίωμα να την εκπροσωπούμε .Είναι μικρές παρεμβάσεις με τεράστια σημασία. Οι αλάνες χουν εξαφανιστεί οι ελεύθεροι χώροι  επίσης .Ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει το χώρο όπως νομίζει.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Μαστροκούκος στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

30-10-2020 Ι.Μαστροκούκος: Καθυστερεί αδικαιολόγητα η αξιοποίηση της χωράφας του Αγ. Θεολόγου