Άντεξε στο σεισμό ο ΙΝ. Καλαμιώτισας στην Κάλυμνο.(video)

789

Αρκετοί ήταν οι φίλοι αναγνώστες που ενδιαφέρθηκαν μετά τον μεγάλο σεισμό των 4,7 ρίχτερ στη Σάμο την περασμένη Παρασκευή, να πληροφορηθούν για το πώς συμπεριφέρθηκε ο Ιερός Ναός της Παναγίας Καλαμιώτισας.

Δικαιολογημένο το ενδιαφέρον, αφού πριν 3 χρόνια στο μεγάλο σεισμό στη γειτονική Κω στις 21 Ιουλίου 2017 ο Ναός υπέστη σημαντικές ζημιές που τον άφησαν κλειστό μέχρι στις 28 Ιουνίου 2020.

Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης Χαλίκος ο ευεργέτης της Καλύμνου «πήρε πάνω του» την γενική επισκευή του ΙΝ Παναγίας Καλαμιώτισσας και οι συνολικές δαπάνες ανήλθαν στο ποσό των 300.000 ευρώ

Εκτός από τις εργασίες στο εσωτερικό του Ιερού Ναού για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017 που έγιναν με βάση εγκεκριμένης μελέτης που εκπονήθηκε από εξειδικευμένο τεχνικό μελετητικό γραφείο πραγματοποιήθηκε μόνωση και στεγανοποίηση της οροφής εξωτερικά .

Ο φακός  του kalymnos-news.gr βρέθηκε  σήμερα Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 στον ΙΝ της Καλαμιώτισας και συνομίλησε με τον εφημέριο π. Γεώργιο Χατζηδάκη που όπως μας είπε δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και η  ειδική κατασκευή έχει θωρακίσει το Ναό.

Ο π. Γεώργιος Χατζηδάκης ανέφερε ότι εκπρόσωπος από το Γραφείο του Γιάννη Χαλίκου επισκέφτηκε το Ναό μετά το σεισμό στη Σάμο για να δει τη συμπεριφορά της κατασκευής. Ο π. Γεώργιος εξήρε το ενδιαφέρον αυτό, ενώ ευχαρίστησε το μεγάλο ευεργέτη που επισκεύασε το Ναό καλύπτοντας το σύνολο της δαπάνης,

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν  η Μπέττυ Μάιλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

4-11-2020 Άντεξε στο σεισμό ο ΙΝ Καλαμιώτισας Καλύμνου