Αυστηρά μέτρα για τον covid-19 λαμβάνονται στο Γηροκομείο Καλύμνου.(video)

749

Αυστηρά μέτρα τηρούνται στο Σολώνειον Ευγηρίας Μέλαθρον  Καλύμνου, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες και τα ισχύοντα πρωτόκολλα  για την προστασία των ηλικιωμένων από τον κορωνοιό.

Ο φακός του kalymnos-news.gr βρέθηκε σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 στον εξωτερικό χώρο της Μονάδας Φροντίδας ηλικιωμένων του νησιού και συνομίλησε με τη Διευθύντρια Μαρία Κουρούνη Τσένα.

Όπως χαρακτηριστικά μας είπε, τα μέτρα  που λαμβάνονται είναι δρακόντεια. Δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις. Επιτρέπεται μόνο η είσοδος των Ιατρών και των εργαζομένων του Γηροκομείου. Κάθε 15 ημέρες λαμβάνονται δείγματα και ελέγχονται όλοι οι ηλικιωμένοι και το προσωπικό του Γηροκομείου.

Βέβαια ο αποκλεισμός αυτός των ηλικιωμένων από τα συγγενικά τους πρόσωπα, έχει κάποια επίπτωση στην ψυχική τους Υγεία. Όπως χαρακτηριστικά μας λέει η Διευθύντρια, οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να δουν τα παιδιά τους,τα εγγόνια τους, έχουν πάθει κατάθλιψη, δεν τρώνε όπως πρέπει ,δεν κοιμούνται καλά και όλα αυτά είναι συνέπεια του αποκλεισμού τους  λόγω των μέτρων.

Είναι αναμενόμενες συνέπειες και όπως μας λέει η Διευθύντρια, πιστεύει να είναι σύντομο για να είναι όλοι καλά.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

27-11-2020 Αυστηρά μέτρα για τον covid-19 λαμβάνονται στο Γηροκομείο Καλύμνου