Ευοδώθηκαν οι προσπάθειες του Προέδρου του ΔΛΤ Καλύμνου Μ.Μπούκη για το κτίριο του Λιμεναρχείου.(video)

496

Στην τελική ευθεία εισέρχεται  το θέμα συντήρησης και επισκευής του κτιρίου του Λιμεναρχείου Καλύμνου.

Ήταν ένα θέμα που χρόνιζε και καθυστερούσε να υλοποιηθεί.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ως Πρόεδρος του ΔΛΤ Καλύμνου ο Μιχάλης Μπούκης εκδήλωσε ενέργειες για να επισπευσθούν οι διαδικασίες

 Με απόφαση που υπογράφηκε χθες Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020 από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη εγκρίθηκε η σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του «Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής», της «Ανεξάρτητης Αρχής δημοσίων Εσόδων» (Κύριοι του έργου) του «Δήμου Καλυμνίων» και του «Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου» (Φορείς υλοποίησης) για το έργο «Επισκευή -Συντήρηση κτιρίου Λιμεναρχείου Καλύμνου».

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του «Έργου» της προγραμματικής σύμβασης, ανέρχεται στο ποσό των διακόσιων δώδεκα χιλιάδων ευρώ (212.000,00€).

Το έργο χρηματοδοτείται ως κάτωθι:

α. Εκατόν πενήντα εννέα χιλιάδες ευρώ (159.000,00€)από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020 του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

β. Πενήντα τρεις χιλιάδες ευρώ (53.000,00€) από την Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

γ. Εννέα χιλιάδες ευρώ (9.000,00 €) από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλύμνου

Η συμμετοχή στη δαπάνη της Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Εσόδων, είναι λόγω της στέγασης Υπηρεσιών του Τελωνείου στο κτίριο.

Δείτε τα όσα είπε ο Μιχάλης Μπούκης στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το  του kalymnos-news.gr

26-11-2020 Τα κατάφερε ο Μ.Μπούκης με το κτίριο του Λιμεναρχείου