Η επίσημη ανακοίνωση του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ για την πυρκαγιά και βύθιση του “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ”

1953

Από το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 στις 9.00 το πρωί εκδόθηκε η επίσημη ανακοίνωση με το συμβάν για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ” και στη βύθιση του στη συνέχεια χθες Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νάξου και Σχοινούσας.

Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση:

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Νάξου, Πάρου, Σύρου και Μυκόνου, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ” Ν.Κ. 604, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νάξου και Σχοινούσας, με τρεις (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν τρία (03) ιδιωτικά σκάφη καθώς και δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία επιχείρησαν την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ παράλληλα ξεκίνησε επιχείρηση ρυμούλκησης του εν λόγω πλοίου από το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΠΤΑ ΚΩΣΤΑΣ-ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ” Ν.Ν. 39, η οποία δεν κατέστη δυνατή.

Οι τρεις (03) επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από το Ε/Π-Α/Κ “ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ” Σ.Ν. 81 και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κουφονησίου, ενώ η ημεδαπή επιβάτιδα, η οποία έφερε εγκαύματα, οδηγήθηκε στον αγροτικό ιατρό Κουφονησίου για υγειονομικό έλεγχο και στη συνέχεια διακομίστηκε με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν. 64 στο λιμένα Σύρου, για παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης.

Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν η βύθιση του σκάφους, ενώ τέθηκε σε ετοιμότητα σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νάξου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.