Ο “διορισμένος” Πρόεδρος της ΑΝΕΚ δόκτωρ Γ.Θανάτσης ανακάλυψε νέα δικαιολογία που το «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» δεν πήγε σε καρνάγιο της Καλύμνου για επισκευή.

1816

Ο “διορισμένος” Πρόεδρος της ΑΝΕΚ δόκτωρ Γ.Θανάτσης,μετά το τραγικό συμβάν της ολικής καταστροφής και βύθισης του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» κρυπτόμενος στα δελτία τύπου της Εταιρείας πίσω από την υπογραφή «Από την ΑΝΕΚ» αποφεύγοντας να βάλει το όνομα του και την ημερομηνία, ειρωνεύεται,συκοφαντεί και ανακαλύπτει παιδαριώδη επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Σε σημερινό δελτίο τύπου της  ΑΝΕΚ της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου 2020 γίνεται αναφορά στο ρεπορτάζ στο καρνάγιο στο ΛΑΦΑΣΙ .του kalymnos-news.gr που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video

4-11-2020 Οι άνθρωποι του καρνάγιου στο Λαφάσι στέλνουν «απάντηση» στον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ

Ο δόκτωρ Θανάτσης με περισσό θράσος αφήνει να εννοηθεί ότι πρόκειται για στημένη συνέντευξη  ενώ μιλά για  «εντεταλμένο δημοσιογράφο».Δεν θα μπούμε στον κόπο για να απαντήσουμε αυτή τη στιγμή σε αυτή την αναφορά του.

Απλά θα εστιάσουμε στις παιδαριώδεις δικαιολογίες που προβάλλει γιατί το «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» δεν έκανε την ετήσια συντήρηση  σε καρνάγιο στην Κάλυμνο ενώ παράλληλα επιχειρεί να εκφοβίσει τον ιδιοκτήτη του καρνάγιου.

Μετά τη δημοσιοποίηση από το kalymnos-news.gr της αποκαλυπτικής επιστολής με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου 2012 την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γεώργιος Θανάτσης  και απευθύνεται στο Νικόλαο Σαρούκου (μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ)η οποία αφήνει έκθετη τη Διοίκηση της ΑΝΕΚ αφού αυτά που αναφέρονται καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς στην εξώδικη διαμαρτυρία ότι το καρνάγιο της Οικογένειας Σαρούκου στην Κάλυμνο δεν έχει δυνατότητα να επισκευάσει το «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» τώρα ο Γ. Θανάτσης ανακάλυψε νέα δικαιολογία.

Ένα δελτίο τύπου που φάσκει και αντιφάσκει, ενώ ωμά επιχειρεί να εκφοβίσει τον ιδιοκτήτη του καρνάγιου αναφέροντας με έντονα γράμματα «επειδή με το ναυπηγείο δεν έχει άδεια λειτουργίας (και κατά συνέπεια δεν αναλαμβάνει καμιά αστική ή άλλη ευθύνη), κανένα συνεργείο από την εταιρεία των μηχανών δεν αναλάμβανε ευθύνες συντήρησης μέσα σ’ αυτό.»

Μία κακοηθέστατη αναφορά όταν το θέμα των ταρσανάδων όχι μόνο στην Κάλυμνο αλλά και σε όλο το Αιγαίο αντιμετωπίζουν  προβλήματα με τη γραφειοκρατία, ενώ το συγκεκριμένο καρνάγιο έχει υποβάλει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για την αδειοδότηση και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Βέβαια αυτή η ιταμή αναφορά της ΑΝΕΚ προσβάλει τη ναυτική ιστορία και παράδοση της Καλύμνου και τους ταρσανάδες του νησιού που λειτουργούν πολύ πριν το 1900

Να πούμε λοιπόν για να τα γνωρίζει ο Δόκτωρ ότι πρόκειται για τη συνέχεια των ιστορικών ταρσανάδων που ξεκίνησαν 4 οικογένειες Καστρινού, Χειλά,Χαλίκου και Σαρούκου(Τριπολίτη) και δραστηριοποιούνται εδώ και 1,5 αιώνα περίπου  ανελλιπώς με την 3η κα 4η γενιά να βρίσκεται στο τιμόνι των οικογενειακών επιχειρήσεων που τις έχουν εκσυγχρονίσουν και τις έχουν καταστήσει τις πλέον γνωστές αξιόπιστες στο Αιγαίο και όχι μόνο.

Είναι η συνέχεια των ιστορικών ταρσανάδων που ναυπήγησαν τον ξακουστό σε όλο τον κόσμο στόλο του σφουγγαράδικων σκαφών της Καλύμνου.

Ο Γ.Θανάτσης στην αγωνία του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα θυμήθηκε για την άδεια του καρνάγιου. Βέβαια όταν οι εργασίες γινόντουσαν δωρεάν ο Γ.Θανάτσης δεν είχε  πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσουμε αυτό το κατάντημα .

Παραθέτουμε παρακάτω το κακοηθέστατο δελτίο τύπου της ΑΝΕΚ