Ι.Γαλουζής: Οι πολιτικοί κρίνονται εκ του αποτελέσματος και από τα έργα.- Απαντήσεις και κριτική στο Δ.Διακομιχάλη (video)

1601

 Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο φακό του kalymnos-news.gr  σήμερα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 ο τέως Δήμαρχος Γιάννης Γαλουζής.

 Από το χώρο όπου εγκαθίσταται η νέα παιδική χαρά στο ανοιχτό θέατρο Χώρας, ο Γιάννης Γαλουζής έχοντας δίπλα του το δημοτικό σύμβουλο Ποθητό Μαγκούλια έδωσε απαντήσεις στο δήμαρχο για τον περιφερειακό δρόμο, του άσκησε κριτική ,μίλησε για την πατρότητα της ΑΕΝ ,ενώ άφησε και αιχμές για την απραξία της Δημοτικής Αρχής

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Ο Γιάννης Γαλουζής ξεκίνησε από το έργο των παιδικών χαρών που όπως είπε δέχθηκαν κριτική, και το έτρεξαν από την πρώτη στιγμή για την νομιμοποίηση των παιδικών χαρών, αφού μέχρι το 2014 που παρέλαβαν, η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε επιδείξει  πλήρη αδιαφορία για το έργο. Όπως είπε η δική του Δημαρχία έτρεξε το έργο, βρήκε τα χρήματα. επέλεξε τα παιχνίδια και τον εξοπλισμό και κατέληξε λέγοντας: Χαίρομαι που ένα έργο που τρέξαμε ,κοπιάσαμε ως Δημοτική Αρχή παίρνει σάρκα και οστά.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΡΌΜΟ

Στη συνέχεια ο Γιάννης Γαλουζής απάντησε στην κριτική που δέχθηκε από το Δ.Διακομιχάλη και στα ερωτήματα που έθεσε για τον Περιφερειακό δρόμο Θέρμα –Άγιος Σάββας.

Ο τέως Δήμαρχος απάντησε ένα προς ένα στα ερωτήματα όπως γράφτηκαν σε δτ από το Δ.Διακομιχάλη και τα μετέφερε η Μπέττυ Μαίλλη.

Με στοιχεία που επέδειξε και που όπως είπε διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του Δ.Διακομιχάλη αλλά και με αιχμές ότι δεν γνωρίζει το θέμα χρηματοδότησης του έργου γιατί δεν παρακολουθούσε τα δημοτικά συμβούλια ξεκίνησε τις απαντήσεις του. Επισήμανε ότι το έργο ξεκίνησε 2 ημέρες πριν τις εκλογές γιατί έτσι αποφάσισε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που το εκτελούσε και ότι εκείνος θα επιθυμούσε να γίνει 6 μήνες πριν, ενώ η χάραξη έγινε από την ΜΟΜΚΑ.

Αναφορικά για διαδικασίες που δεν έγιναν πριν ξεκινήσει το έργο, ο Γιάννης Γαλουζής είπε ότι αυτά είναι απλά θέματα και διαδικαστικά και σε έργα εθνικής σημασίας το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μπορεί να τα παρακάμψει και να προχωρήσει εκείνο όταν κρίνει ότι πρέπει να ξεκινήσει

Καταλήγοντας ο Ι.Γαλούζής για το έργο αυτό είπε:

Είναι ένα έργο το οποίο ήθελαν όλοι οι οποίοι ήσαν τόσα χρόνια Δήμαρχοι, δηλαδή ο Διακομιχάλης δεν γεννήθηκε χθες. Ο Διακομιχάλης, είναι 4 τετραετίες  και ετοιμάζεται για την πέμπτη .Έχει  16 χρόνια Δήμαρχος, στη φάση αυτή έχει εμπειρία Σας είπα κάτι πριν που το πέρασε εκείνος γιατί το βολεύει .Τα προεκλογικά του προγράμματα και τις εξαγγελίες του  το 2002, ενθυμούμαι ο ίδιος όταν κατέβηκα μαζί του ότι μέσα στις προτάσεις του ήταν η διάνοιξη του τότε περιφερειακού δρόμου.

 Κι εγώ ως νέος δημοτικός σύμβουλος συμφωνούσα με την αντίστοιχη διάνοιξη. Ξαναβγήκε Δήμαρχος το 2011-2114. Όταν βγαίνει Δήμαρχος γίνεται μόνο μία μελέτη μιας χάραξης .

Υπήρχαν χρήματο στον κωδικό από την Περιφέρεια και βάλαμε και εμείς και αυξήσαμε στα 600.000 ευρώ για το αντίστοιχο έργο. Άρα τα χρήματα υπήρχαν. Γιατί αυτός δεν ανέθεσε τις μελέτες τις περιβαλλοντολογικές για να τις έχουμε έτοιμες και να πάρει τις αντίστοιχες εγκρίσεις και όταν βγήκαμε εμείς το 2014 να προχωρήσουμε χωρίς να σκεφτόμαστε να βρούμε τρόπους μέσω του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

 Όμως δεν έκανε απολύτως τίποτα, όπως και σε τόσα άλλα πράγματα και έρχεται σήμερα και τρέχει, τα οποία τα έπιασε,τα είδε, αλλά δεν τα προχώρησε να τα φέρει σε ένα στάδιο υλοποίησης.

Άρα πέρασε μια τετραετία 2011-2014, άρα τα μηδενικά και τα κουλουράκια που λέγαμε την περίοδο εκείνη δεν μπορώ να πω ότι ήταν ψέματα. Σίγουρα το απόλυτο μηδέν δεν υπάρχει, όμως αυτά που υποσχέθηκε να κάνει, μπροστά σε αυτά που μπορούσε να κάνει και μπορούσε να προετοιμάσει την φάση αυτή ήταν πάρα πολλά.

ΓΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Στη συνέχεια και σε επισήμανση της Μπέττυ Μαίλλη για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού ότι ο Δήμαρχος υποστηρίζει ότι δεν είναι δικό σας και το κάνατε με τη δική του μελέτη, ο Γιάννης Γαλουζής ήταν καυστικός στην απάντηση του λέγοντας:

 Το έργο αυτό πολλοί το έχουν ονειρευτεί, κανείς δεν λέει ότι δεν ήθελε να γίνει. Και  εμείς όταν κατεβήκαμε για πρώτη φορά το 2010 το είχαμε βάλει στο πρόγραμμα μας και το εξαγγείλαμε.

Πολλοί το είπαν, πολλοί το υποσχέθηκαν, όμως εμείς είμαστε αυτοί που σε συνεργασία με την Κυβέρνηση τότε το κάναμε. Καταφέραμε να πείσουμε την Κυβέρνηση ,να πείσουμε Υπουργούς και βουλευτές και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και να πάρουμε την έγκριση και να πάμε πιο κάτω.

Σήμερα δεν ερχόμαστε να πούμε ποιος είδε όνειρο και πότε είδε το όνειρο. Οι πολιτικοί κρίνονται εκ του αποτελέσματος και από τα έργα.

Είτε θέλει, είτε δεν θέλει αυτό έγινε με δικές μας ενέργειες της  Δημοτικής Αρχής σε συνεργασία με την τότε Κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία  και η Κάλυμνος να  είναι μέσα στα νησιά τα οποία  έχουν Πανεπιστήμιο, ανώτατη εκπαίδευση.

ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΑΠΡΑΞΙΑ

Στο τέλος της συνέντευξη τέθηκε στον Ι.Γαλουζή το ερώτημα αν υπάρχει συνεργασία αγαστή με το Δήμαρχο

Όπως είπε, όποιος ηγείται στη φάση αυτή έχει  και την πολιτική ευθύνη για τα τρέχοντα θέματα. Είναι μια δημοτική  αρχή που δεν είναι καινούργια, έχει τεράστια εμπειρία και έχει πάρει στην πλάτη το Δήμο και το νησιά μας για παρά πολλά χρόνια. 

Άρα το νησί σε όποια κατάσταση βρίσκεται , το ποσοστό άσκησης διοίκησης είναι πολύ μεγαλύτερο από τις υπόλοιπες δημοτικές αρχές. Άρα δεν γίνεται σήμερα κοντεύουμε να κλείσουμε ενάμιση χρόνο στη φάση αυτή και να τσακωνόμαστε αν το έργο που έκανε η προηγούμενη  δημοτική αρχή, δηλαδή αυτό που ετοιμάσαμε εμείς ,αυτό που κάναμε εμείς στη φάση αυτή, αυτό που υλοποιείται για να πει η νέα  δημοτική Αρχή ότι αυτό το έργο είναι δικό μου ή όχι. Θα ήθελα να δω από αυτά που έχει εξαγγείλει  εκείνος προεκλογικά αυτά  τα οποία είχε υποσχεθεί προεκλογικά ,γιατί έλεγε δεν θα κάνω πολλά θα κάνω 2-3 έργα.

Κλείνοντας μίλησε και για τα αντιπλημμυρικά έργα στον εμποριικό που υποσχέθηκε ο Δ. Διακομιχάλης, επισημαίνοντας καθυστέρηση και λέγοντας χαρακτηριστικά: Αν πιστεύει ότι από εδώ και πέρα μέχρι στα 2 χρόνια που μένουν ότι θα το έχει ολοκληρώσει δεν νομίζω, πρέπει να έχει γίνει θαύμα από τον Άγιο Σάββα.

 Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Γαλουζής στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μάιλλη και  ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

23-11-2020 Γ.Γαλουζής : «Ο Δ.Διακομιχάλης ονειρεύτηκε έργα αλλά δεν τα πραγματοποίησε»Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός