Έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού παρουσιάζει τα τελευταία 24ωρα το νησί της Πάτμου.
Αυτή τη στιγμή έχουν εντοπιστεί συνολικά 21 κρούσματα εκ των οποίων τα 14 χθες Δευτέρα 16 Νοεμβρίου
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από Κάλυμνο που είχε μεταβεί στο νησί της Πάτμου και με τη συνδρομή του Κέντρου Υγείας του νησιού πργαμτοποίησαν τέστ σε περισσότερα από 220 άτομα εκ των οποίων εντοπίστηκαν θετικά σε 14 περιπτώσεις.
Από το ΚΥ Πάτμου ζητήθηκε να εγκατασταθεί στι νησί Κλιμάκι ΕΟΔΥ.
Ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Πέντες σε δήλωσή του αναφέρει ότι «εκ των πραγμάτων διαπιστώνουμε ότι ο ιός έχει εισχωρήσει στην τοπική μας κοινωνία για τα καλά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πανικοβαλόμαστε. Αντιθέτως είναι απαραίτητο να μείνουμε ψύχραιμοι και πολύ περισσότερο να τηρούμε τα μέτρα πρόληψης».
Ζήτησε επίσης να προβλεφθεί από το αρμόδιο υπουργείο να υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο για την διαχείριση της κρίσης στα νησιά και την έγκυρη ενημέρωση των κατοίκων.